Bebe Djeca Kutak za tate Savjeti i njega

Znakovi da biste trebali promijeniti pedijatra vašeg djeteta

Znakovi da biste trebali promijeniti pedijatra Vašeg djeteta Bebe.hr portal

Normalno je da se roditelj može uhvatiti u razmišljanju treba li promijeniti pedijatra svog djeteta s obzirom da nije lako povjeriti zdravlje i dobrobit svog djeteta bilo kome. Pogotovo ako vam djetetov pedijatar s vremena na digne tlak, nemojte paničariti – to je sasvim normalno.

Ali mnoge razlike samo su sukobi osobnosti, a većina ih se može riješiti. Stoga je važno znati razlikovati zanemarivo neslaganje od definitivnog prekida rada. Zato donosimo koji su glavni znakovi da biste mogli početi tražiti novog pedijatra

promijeniti pedijatra

Ne ublažava vaše strahove

Ako ste uplašeni da je vaše dijete bolesno – niste prvi uplašeni roditelj u povijesti svemira. Pedijatar je vidio dosta nervoznih novopečenih mama koje su pokazivale modrice koje su vjerojatno potpuno bezopasne. Ali evo u čemu je stvar: čak i ako se ponašate kao da ste ludi, pedijatar vam treba dati informacije i resurse koji će ublažiti vaše strahove. I svejedno provjeriti sve što vas očito brine. Dio je posla pedijatra umiriti roditelje i učiniti ih manje zabrinutima.

Ne objašnjava ništa

Ako pedijatar naruči test ili lijek za bebu, važno je znati zašto, ali ako ste pitali, a pedijatar vam ne objašnjava jasno ili jednostavno o čemu se radi da razumijete njegovo razmišljanje, imate problem. Pedijatar bi trebao moći jasno objasniti zašto radi određene stvari.

Vaš pedijatar se ne trudi

Jedan od primjera je ako svaki put kad uđete u ordinaciju Vaše dijete vrišti i pedijatar nikada ne pokuša učiniti ništa po tom pitanju, možda je vrijeme za promjenu. Pedijatar ne mora nužno imati nevjerojatnu osobnost (niste tu radi ugodnog razgovora), ali bi se barem treba potruditi da pacijentima bude ugodno. I točka.

Ne možete pronaći sredinu

Neki pedijatri vam mogu držati lekciju o ranom odlasku bebe na spavanje ili prigovarati oko nekih vaših postupaka koje vi smatrate ispravnim. I to bi vas moglo potpuno iritirati, ali pokušajte to ne dopustiti. Umjesto toga, objasnite zašto ste donijeli određene odluke. Pedijatar bi vas trebao saslušati i objasniti vam svoj stav – kada to učini, pokušajte biti otvoreni.

Liječnici bi trebali poštivati ​​određene izbore, ali isto tako preporučiti što je najzdravije ili najsigurnije za dijete. Važno je da pokušate vidjeti stvari i sa stajališta pedijatra. Šanse su pedijatar ima samo na umu bebin najbolji interes. Zato prije nego donesete odluku da ćete promijeniti pedijatra razmislite o svom stavu i jeste li sigurni u to da je vaša odluka u bebinom interesu.

Ne radi svoj posao

Rijetko se može naći liječnik koji se ne pridržava pravila, dovodi dijete u opasnost ili koji će zanemariti potencijalno opasan zdravstveni problem. Ali ne možemo reći da se to nikada nije dogodilo.

Ukoliko radite testove koji nisu potrebni, ili kontinuirano dolazite sa djetetom zbog istog problema i to se ne rješava, nema kvalitetnog liječenja, truda ili praćenja, tada je vrijeme da hitno promijenite pedijatra.

POVEZANO: Bebama se preporučuje majčino mlijeko prema Udruzi pedijatara