Mame

7 praktičnih savjeta za nove mame!

savjeta za nove mame

Ovih sedam praktičnih savjeta za nove mame pomoći će vam da se lakše uhvatite u koštac sa situacijama koje su pred vama! Dobrodošli na nevjerojatno putovanje roditeljstva. Pripremite se za avanturu koja će nedvojbeno nadmašiti vaša očekivanja.

Dok se krećete ovim putem, otkrit ćete aspekte sebe za koje niste ni znali da postoje, a sve to dok odgajate sićušno, ovisno biće u samodostatnu odraslu osobu. Zaslužujete pohvale samo za ovaj monumentalni zadatak!

Vaša sposobnost da volite proširit će se preko svake mjere, a vaša sposobnost da ostanete pribrani u izazovnim situacijama bit će testirana – samo pričekajte do tinejdžerskih godina. Roditeljstvo je, u cjelini, izvanredan, ali ponekad nedovoljno cijenjen posao. POVEZANO: Usklađivanje profesionalne i majčinske uloge

7 praktičnih savjeta za nove mame

1# Prestanite biti opsjednuti umorom. Prihvatite unaprijed da nećete imati miran i neprekinut san. Odaberite između umora i ljutnje – ili samo umora.

2# Vjerujte svojim instinktima. Ne postoji priručnik s uputama za roditeljstvo. Vjerujte da će se vaši urođeni instinkti uključiti kada držite svoje novorođenče. POVEZANO: Majčinstvo i vjerovanje u sebe: Oslonite se na svoju snagu!

3# Vježbajte strpljenje. Rane faze roditeljstva uključuju hranjenje, nošenje pelena i umirivanje bebe uz minimalan san. Zapamtite, to neće trajati zauvijek. Kako vaša beba raste, rutine će se mijenjati.

4# Dajte prednost povezivanju nad kućanskim poslovima. OK nije potrebno ostaviti brdo prašine i neoprano suđe. Ali ako tu ostavite svu energiju – gubite ju za ono što je bitno. Usredotočite se radije na upoznavanje svoje bebe. Čišćenje može pričekati.

5# Budite otvorenog uma. Izbjegavajte postavljati nevjerojatno visoke standarde za sebe kao roditelja. Prilagodite se izazovima korak po korak, bez očekivanja savršenstva.

6# U redu je tražiti pomoć. Nemojte se ustručavati potražiti podršku od prijatelja i obitelji. Bake, djedovi i druge bliske osobe mogu vam pružiti pomoć.

7# Izbjegavajte usporedbe. Svako dijete je jedinstveno, s različitim temperamentima i razinama aktivnosti. Prihvatite svoje dijete onakvo kakvo jest i radite na njegovom individualnom razvoju.

Prihvatite uzbudljivo putovanje roditeljstva uz ove vrijedne savjete. Uživajte u čudesnom iskustvu gledanja vašeg djeteta kako raste i ne zaboravite cijeniti svaki trenutak na tom putu. Upuštate se u prekrasnu avanturu ispunjenu beskrajnom ljubavlju i nemjerljivim nagradama!

POVEZANO: Što za vas znači majčinstvo?