Kutak za tate Mame

Priprema za roditeljski sastanak u vrtiću

roditeljski sastanak

Priprema za roditeljski sastanak u vrtiću uz savjete koje donosimo u ovom članku trebala bi proteći glatko i bez previše stresa. Ovi sastanci mogu se u početku činiti nepotrebnima. Uostalom, djeca vrtićke dobi se ne ocjenjuju po vremenu za igru ili pauzama za užinu. Međutim, one imaju značajnu vrijednost na putovanju vašeg djeteta kroz obrazovni sustav. Kada sjednete s odgajateljicom iz vrtića svog djeteta, dobivate dragocjene uvide u razvoj vašeg mališana, prednosti, slabosti i društvene interakcije s vršnjacima. POVEZANO: Odabir pravog vrtića: Što je važno?

Priprema za roditeljski sastanak u vrtiću

Prethodno se upoznajte sa svim zahtjevima. Provjerite trebate li donijeti ispunjene obrasce ili uzorke radova i pobrinite se da ih pripremite unaprijed.

Potvrdite datum i vrijeme sastanka. Neki vrtići imaju stroga ograničenja rasporeda, dok drugi nude više fleksibilnosti, kao što su termini prije ili poslije vrtića. Ako trebate promijeniti raspored, pružite teti alternativne mogućnosti.

Pripremite pitanja koja će voditi vašu raspravu i zadržati fokus razgovora. Razmotrite pitanje o djetetovim jakim stranama, područjima za poboljšanje i ciljevima u određenim predmetima. Raspitajte se o načinima podrške i obogaćivanja učenja vašeg djeteta kod kuće.

Aktivno slušajte odgajateljicu i vodite bilješke. Ove bilješke mogu biti korisne za kasnije razgovore o sastanku s vašim djetetom ili za pozivanje na njih tijekom budućih interakcija s odgajateljicom. POVEZANO: Kako izgleda dječji vrtić

Zatražite pojašnjenje ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja o informacijama koje ste dobili. Ako nešto nema smisla, ne ustručavajte se javiti e-poštom ili telefonskim pozivom radi dodatnog pojašnjenja.

Prije sastanka razgovarajte sa svojim djetetom da vidite postoje li neke posebne brige ili teme kojima bi se željeli pozabaviti. Mogu vas iznenaditi nečim što prije nisu spomenuli. Nakon toga razgovarajte o sastanku sa svojim djetetom, ističući pozitivne strane, područja za poboljšanje i kako svi mogu raditi zajedno kao tim.

Odredite želite li da vaše dijete bude prisutno tijekom sastanka, s obzirom na odgojiteljičine sklonosti i stil. Ako vam nije ugodno da vaše dijete ide, zatražite alternativni aranžman.

Ostanite povezani s grupom roditelja svojeg vrtića. Uštedite dragocjeno vrijeme za sastanke dobivanjem općih informacija, pravila i prilika za volontiranje putem drugih kanala dostupnih unutar zajednice.

Pristupanjem roditeljskim sastancima imajući na umu ove prijedloge, možete maksimalno iskoristiti vrijedne uvide koje je podijelio odgajatelj vašeg djeteta i aktivno sudjelovati u obrazovnom putu vašeg djeteta.

POVEZANO: Kako pomoći “problematičnom djetetu” kod kuće i u vrtiću?