Kutak za tate Savjeti i njega

Bez brige! 5 karakteristika zbog kojih ćete biti dobar tata

Bez brige! 5 karakteristika zbog kojih ćete biti dobar tata Bebe.hr portal

Možete držati svoje emocije pod kontrolom kada ste uznemireni

Strpljenje da prođete kroz iritantne i neugodne situacije bez gubljenja živaca i samokontrola da se suzdržite. Ako imate ove dvije kvalitete, majka vaše djece može biti sretni da ste vi otac njene djece.

Mališani će moći prići sa vama bez straha, čak i kad zabrljaju. Ovakve stvari čine djecu da svim srcem vjeruju svojim roditeljima. I da jasno komuniciraju u životu.

 

 

Pažljivi ste

Čak i ako se ste samac ili ako se vaša veza nije približila razgovoru o djeci, možete svejedno znati otprilike kakav bi otac bili kada bi došlo do toga. Ako već sada obraćate pažnju na vašu partnericu i njene potrebe, kao i okolinu znači da biste jednako bili spremni i na dijete.

Onaj tko je prirodno pažljiv, i pažljiv prema drugima, je tata kakvog svako dijete može poželjeti. I to su znakovi da ćete se sjetiti i nahraniti bebu i primijeti kad plače.

 

 width=

 

Orijentirani ste na obitelj

Život će se dogoditi, a odgovornosti će uzeti svoj danak. Ako ste netko kome ne samo da ne smeta provesti vikend kod kuće, nego se zapravo radujete tome da budete uz svoju obitelj. Ovdje nema sumnje. Biti ćete dobar tata.

 

Financijski ste odgovorni

U mogućnosti ste financijski brinuti za svoju obitelj. I premda je za biti dobar otac potrebno više od novca, složit ćete se da ne možemo zanemariti financijski aspekt odgoja djece.

Nije pitanje količine novaca koji imate na računu, nego kako ga trošite i na što. Jesu li sve vaše kupnje impulzivne ili planirate budućnost? Prednost je ako ste financijski ne ovisi o roditeljima, a najviše ste spremni ako možete produktivno upravljati onim što zarađujete.

 

 width=

 

Fleksibilni ste

Spremni ste učiti ali i promijeniti naučeno. Od trenutka kada smo rođeni i kroz cijeli život, preuzimamo stvari iz našeg neposrednog i društvenog okruženja koje nas na kraju čine onim što jesmo.

Međutim, pravi rast dolazi kada možemo priznati ono što nam više ne služi i odučiti se od njih. To je tajna uspješnog osobnog razvoja i izvrstan način razmišljanja budućih roditelja.

POVEZANO: Kako odgovoriti na najteža pitanja vašeg djeteta?