Kutak za tate Savjeti i njega

Dojite bebu? A što je s partnerom? Smije li partner probati vaše mlijeko?

Dojite bebu? A što je s partnerom - smije li i on probati vaše mlijeko? Bebe.hr portal

Može li vaš partner probati vaše majčino mlijeko?

Ponekad su partneri znatiželjni i žele kušati i majčino mlijeko. U redu je pustiti i njih da probaju. Ako vaš partner želi probati vaše mlijeko provjerite da nema zdravstvenih problema. Problemi kao što su drozd ili herpes bi se mogli prenijeti na vašu kožu i utjecati na vas i vašu bebu.

 

Kušanje tuđeg majčinog mlijeka

Obično je u redu probati majčino mlijeko druge osobe ako poznajete njezinu zdravstvenu povijest i razumijete rizik. Uvijek biste trebali koristiti zdrav razum jer može biti opasno probati mlijeko iz tuđih grudi.
Majčino mlijeko je tjelesna tekućina. Stoga je moguće zaraziti se zaraznom bolešću, uključujući i HIV, pijenjem tuđeg majčinog mlijeka.

Nekoliko razloga zašto bi vaš partner želio probati vaše mlijeko

 

 width=

Prvo interes vašeg partnera da proba vaše mlijeko je savršeno normalan. Mnogi muškarci su znatiželjni kada je u pitanju dojenje. Interesira ih okus majčinog mlijeka i samog dojenja. I, budući da je majčino mlijeko tipično kremasto i slatko, vaš partner može voljeti okus.

Često je pravi razlog zapravo seksualna fantazija koja uključuje dojenje. Postoje čak i web stranice i grupe za erotska dojenja odnosno dojenja osobe odrasle dobi. Stoga, sve dok se osjećate ugodno, ovo je fantazija koju možete ispuniti za svog partnera.

Ponekad, s obzirom da je došla beba, vaš partner može se osjećati kao da je izostavljen. Vaše grudi vjerojatno imaju važnu ulogu u vašem seksualnom odnosu. Sada kada dojite, vaš partner može se osjećati kao da su vaše grudi su izvan granica, ili više nisu dio tog odnosa. Umjesto toga, on može osjetiti da su vaše dojke sada rezervirane za odnos koji dijelite s djetetom. Dajući svom mužu ili partneru pristup dojkama i dojenju, on se može osjećati uključenim u ovo iskustvo.

 

 

5 razloga zašto bi se vama moglo svidjeti dojenje svog partnera

1. Seksualno uzbuđenje: Neke žene su osjetljive na stimulaciju dojke ili bradavica i mogu doživjeti seksualno uzbuđenje tijekom dojenja. Dojenje vašeg supruga može dovesti do neočekivanog i ugodnog povezivanja u vašem seksualnom odnosu.

 

 width=

 

2. Povećanje intimnosti: Dojenje vašeg muža ili partnera može vas približiti na intimnoj razini. Dijeljenje tog dijela vašeg tijela i vašeg života sa svojim mužem može biti vrlo poseban i zadovoljavajući doživljaj.

3. Može pojačati opskrbu dojki mlijekom: Dodatna stimulacija i uklanjanje mlijeka na dojkama može prirodno potaknuti vaše tijelo da potakne više mlijeka.

4. Može pomoći isprazniti dojku: Vaš muž će imati jače sisanje od bebe, tako da može biti u mogućnosti isprazniti sva područja dojke. Bolje isušivanje dojki može pomoći ukloniti ili spriječiti cijevi za mlijeko i bradavice . Moglo bi također olakšati blagi zahvat dojke .

5. Može uravnotežiti neujednačene dojke : Ako jedna od vaših dojki ne proizvodi toliko mlijeka kao druga, vaš partner dojenjem može pomoći u izjednačavanju.