Kutak za tate Savjeti i njega

Kako besplatno postaviti mobitel kao monitor za bebe? Ili na računalo

Kako besplatno postaviti mobitel kao monitor za bebe? Ili na računalo Bebe.hr portal

Sigurno će biti trenutaka kada ćete se naći bez monitora za bebe.  Primjerice u posjeti ste prijateljima a vaša beba treba odspavati i zaboravili ste uzeti monitor. Srećom, to nije problem u svijetu u kojem gotovo svatko nosi pametni telefon.

U samo nekoliko jednostavnih koraka možete postaviti mobitel kao monitor. Improvizirati možete također i korištenjem tableta ili prijenosnog računala.

Opisujemo procese postavljanja mobitela, tableta i laptopa za potrebe nadzora vaše bebe na iOS, Android, i Windows uređajima koji su jako jednostavni i potpuno besplatno.

 

Proces postavljanja monitora na dva iPhone, ili iPad-a

Najlakše za postavljanje video veze između vas i vaše bebe je putem Face Time. Također trebati će vam dva uređaja što mogu biti ili dva mobitela ili tableta ili kombinacija.

Proces:

 1. Na iPhone (ili iPad) uređaju otvorite Face Time aplikaciju i ubacite broj mobitela/e-mail za vezu s drugim uređajem. Ako nisu oba dva uređaja vaša onda za drugi uređaj ubacite Apple ID te osobe.
 2. Odaberite zelenu ikonu kamere na Face Time aplikaciji da započne video call.
 3. Na drugom uređaju prihvatite poziv i trebali bi sada vidjeti vaše dijete na ekranu. Stišajte glasnoću ali ne isključujte ako želite čuti potencijalni plač bebe.

Postavite iPhone/iPad tako da ima dobar kut gledanja i podbočite sa drugim predmetom da stoji uspravno. Nemojte ga staviti preblizu dijetu u slučaju da se dijete ili djeca probude.

 

postaviti mobitel kao monitor

 

Proces postavljanja monitora na dva Android telefona ili tableta

 

Opcija 1 Google/Skype

Ako za video pozive koristite Skype, Google Meet ili Hangouts, postupak je kao i kod opisanog korištenja Face Time-a. Mi ćemo koristiti opciju Google Meet za primjer. Međutim razlika je što će vam za postaviti mobitel kao monitor osim dva uređaja biti potrebna i dva Gmail accounta.

Proces:

 1. Na pametnom telefonu ili tabletu uđite u prvi Gmail account i kliknite na ikonu kamere (u desnom kutu dole na mobitelu) gdje piše “Sastanak”.  Zatim idete na “Novi Sastanak” i otvoriti će vam se pop-up prozor.
 2. Tu kliknite” Započnite sastanak odmah” i kamera će se upaliti, moći ćete se vidjeti.
 3. Onda kliknite na gumb ” Dijeli pozivnicu” i unesite drugi Gmail account koji ćete otvoriti na drugom uređaju i pošaljite mail.
 4. Na drugom uređaju otvorite Gmail account i prihvatite poziv i trebali bi sada vidjeti vaše dijete na ekranu. Stišajte glasnoću ali ne isključujte ako želite čuti potencijalni plač bebe.

Postavite uređaj tako da ima dobar kut gledanja i podbočite sa drugim predmetom da stoji uspravno. Nemojte ga staviti preblizu dijetu u slučaju da se dijete ili djeca probude.

 

postaviti mobitel kao monitor

Opcija 2 Aplikacija Baby Monitor

Ako nemate dva Gmail računa i ne da vam se sada otvarati možete preuzeti i jednu od mnogih aplikacija za bebe u trgovini Google Play ⏤ jednako dobro rade. Predlažemo Nancy Baby Monitor koja radi i na iOS i na Androidu  tako da ako recimo imate iPhone i Android možete koristiti i dalje istu opciju.

Proces:

 1. U trgovini Google Play i instalirajte/otvorite na oba uređaja Nancy Baby Monitor
 2. Na uređaju kamere odaberite ikonu ‘Beba’. Trebao bi se pojaviti broj.
 3. Na uređaju monitora odaberite ikonu “Roditelj”. Unesite broj s uređaja kamere.
 4. Kad su oba uređaja uparena, video bi se trebao pojaviti na zaslonu. Provjerite jeste li odabrali karticu Video i prilagodili osjetljivost na pokret.

Opet, provjerite je li glasnoća na uređaju kamere smanjena, ali mikrofon nije isključen, pod pretpostavkom da želite čuti zvuk.

 

Proces postavljanja monitora na prijenosna računala sa sustavom Windows

 

Treba vam prijenosno računalo s ugrađenom web kamerom (Apple MacBookovi mogu koristiti Facetime) i mobitel i dva Google ili Skype računa.

Proces:

 1. Postavite prijenosno računalo ili telefon negdje na vidiku, ali izvan dohvata djeteta.
 2. Prijavite se u Google Hangouts/Meets s prijenosnog računala s prvim Google računom.
 3. Prijavite se u Hangouts/Meets s pametnog telefona pomoću drugog Google računa.
 4. Pošaljite zahtjev za video chat (mala ikona kamere) s prijenosnog računala na telefon.
 5. Prihvatite zahtjev s telefona.

Nakon što je chat pokrenut, potpuno zatamnite zaslon prijenosnog računala i provjerite je li glasnoća smanjena. Također, ako koristite napajanje iz baterije, provjerite jesu li opcije uštede energije postavljene tako da isključuju računalo usred strujanja.

Još jedno upozorenje: pazite na razinu baterije i ograničenja mobilnih podataka. Ne želite da kamera prekine usred drijemanja ili da vam se na kraju mjeseca zaglavi skupi telefonski račun jer ste zaboravili omogućiti Wi-Fi.

 

POVEZANO: Igračke za bebe za poboljšanje motoričkih vještina!