Savjeti i njega

Kako spriječiti opuštanje grudi nakon dojenja!

Kako spriječiti opuštanje grudi nakon dojenja! Bebe.hr portal

Suprotno uvriježenom mišljenju, studije pokazuju da prestanak dojenja nije izravno povezano uz opuštanje grudi nakon dojenja. One se mogu opustiti čak i nakon rođenja djeteta čak i ako odlučite ne dojiti svoje novorođenče. Sve ovisi o mnogim čimbenicima, pa čak i genetici.

Međutim oblik i veličina vaših grudi se naravno mijenjaju prije i nakon dojenja. Kako bi se pripremili za dojenje, tkivo dojke i žlijezde se povećavaju i postaju punije. Nakon što završite s dojenjem, oni se vraćaju na prethodnu veličinu.

Iako su okolnosti kao što su dob i genetika izvan vaše kontrole, još uvijek postoji niz načina na koje možete pomoći u usporavanju opuštanja dojki.

 

1. Redovito vježbajte i pazite na držanje

Vježbe služe da se mišići ispod grudi odnosno prsni mišići učvrste što će dati vašim prsima nešto podignutiji izgled. Za to su posebno dobri sklekovi i vježbe sa slobodnim utezima.

Također ako ne pazite na svoje držanje, to će samo doprinijeti njihovom opuštenom izgledu. Držite ramena unatrag, a kralježnicu ispravljenu što je više moguće. Pokušajte se ne naginjati prema dolje ukoliko dojiti jer će s vremenom svakodnevno hranjenje samo pogoršati opuštenost. Umjesto toga podignite dijete na jastuk i bliže grudima.

 

opuštanje grudi nakon dojenja

 

2. Izmjenjujte temperaturu vode dok se tuširate

Izmjenjivanje temperature vode pod tušem smatra učinkovitom metodom za poticanje cirkulacije krvi. Dok s jedne strane topla voda otvara pore, hladna ih zateže. Povećani protok krvi stvara ujednačen tonus i detoksificira vašu kožu.

 

3. Svakodnevno hidratizirajte kožu kako bi spriječili opuštanje grudi nakon dojenja

Njegujte područje prsa kako bi zadržali čvrstoću i hidrataciju. Također, obavezno koristite piling za tijelo. Uklanjanje mrtvih stanica poboljšava cirkulaciju krvi i vraća elastičnost.

 

 width=

 

4. Nosite odgovarajući grudnjak

Odabirom prave veličine grudnjaka pobrinite se da vaše grudi ostanu dobro poduprte kroz neizbježne promjene u trudnoći. Također ne zaboravite skinuti grudnjak prije spavanja jer otežava cirkulaciju krvi.

 

5. Konzumirajte manje životinjskih masti

Smanjite neželjene kilograme u trudnoći jedući dobro uravnoteženu prehranu bogatu cjelovitim žitaricama i povrćem. Zamijenite zasićene životinjske masti maslinovim uljem, vitaminom B i vitaminom E koji se bore protiv bora i poboljšavaju tonus i elastičnost vaše kože.

 

6. Odvikavajte bebu polako

Postupno odvikavajte dijete od dojenja i smanjujte učestalost dojenja malo po malo. Na taj način omogućiti ćete masnom tkivu dovoljno vremena da se ponovno taloži u vašim grudima. I vrati u oblik grudi prije trudnoće.

 

7. Mršavite polako

Dajte svom tijelu priliku da se prilagodi svim promjenama. Nagli pomak u težini stvara opuštenu kožu, i višak kože, osobito oko grudi, koji se više ne može vratiti. Hranite se zdravo i vježbajte umjereno ako želite smršavjeti na siguran i estetski bolji način.

Na kraju ako pušite znajte da pušenje značajno smanjuje sposobnost vaše kože da popravi bilo kakvu štetu nanesenu na njoj. Regeneraciju stanica kože u vašem tijelu ometa obilno pušenje, što dovodi do preranog starenja, suhoće i bora.

POVEZANO: Kako odabrati adekvatnu bočicu za vaše dijete?