Savjeti i njega

Ključna područja za čišćenje da vaš prostor izgleda uredno u trenu

Ključna područja za čišćenje da vaš prostor izgleda uredno u trenu Bebe.hr portal

Mala djeca mogu tako brzo ostaviti veliki nered da se pitamo “kako nešto tako malo može napraviti tako veliki nered?”. U trenucima kada znamo da će naši napori biti potpuno uzaludni već sljedeći dan, moramo pronaći način kako da prostor izgleda uredno u trenu.

Zato donosimo četiri brza i jednostavna načina da to učinite. Ako se prvo pozabavite ovim dijelovima, oni će imati najveći vizualni učinak i vaša će kuća izgledati čisto i uredno i spremna za goste u tren oka.

 

Počnite s površinama

Pretrpane radne ploče i stolovi čine da vaš dom izgleda puno neurednije nego što zapravo jest, stoga prvo očistite te površine. Bilo da samo složite predmete u organizirane hrpe ili ih odložite na za to predviđena mjesta, prostor će se odmah činiti većim i puno urednijim. Kao i spremnijim za dobrodošlicu gostima.

 

Obrišite kuhinju

 width=

 

Kuhinja bi trebala biti sljedeća na vašem popisu kada je u pitanju pokušaj brzog čišćenja neuredne kuće. Zato što je to sastavni dio vašeg doma i jedno od najpopularnijih mjesta okupljanja. Kada pospremate ovu žarišnu točku, pokušajte općenito očistiti i pospremiti tako da na površini izgleda šareno. Prvo očistite radne ploče kako bi na njima bilo što manje predmeta. Zatim obrišite uređaje, očistite sudoper i pometite podove kako bi prostor izgledao čisto i otvoreno.

 

Kupaonica

Kupaonice mogu izgledati prljavo zbog svojih svijetlih površina, ali ono što je sjajno kod kupaonica je to što se ne čiste dugo. I izgledaju tako dobro kada su čiste. Kada čistite kupaonicu, ako ih imate više, očistite ih sve odjednom. Ispod sudopera držite kantu sa spužvom, sredstvom za čišćenje više površina, kuhinjskim valjkom i vrećama za smeće. I nosite ih sa sobom iz sobe u sobu kako biste ih brzo riješili. 

Savjet za čišćenje: Dodajte difuzor kako bi još ljepše mirisalo.

prostor izgleda uredno u trenu

 

Završite s podovima

Posljednje područje na koje biste se trebali usredotočiti kako biste brzo očistili neurednu kuću su podovi. Budući da su tako velike površine, iznenadit ćete se koliki utjecaj ima otvoren i čist pod. Samo brisanje podova u žurbi može napraviti veliku vizualnu razliku, ali ako imate vremena, brisanje podova i brisanje tepiha i tepiha može u potpunosti transformirati sobe.

Savjet za čišćenje: pospite sodu bikarbonu na tepihe i ostavite da odstoji 20 minuta prije nego što ih očistite. Vidjet ćete da ovo pomaže kod tvrdokornih mirisa.

Iako je neuredna kuća simbol doma u kojem se dobro živi i puna uspomena, uvijek postoje trenuci u kojima vas to može razočarati. Kako biste bili u tijeku s čišćenjem, pokušajte se često baviti ova četiri područja i uskoro ćete uvidjeti da vaša kuća većinu vremena izgleda uredno i odlično miriše. 

POVEZANO: Kućni otrovi i kako zaštititi svoje dijete od njih