Savjeti i njega

Kućni ‘beauty trikovi’ koji zaista pomažu

Maska za lice od krastavaca

Foto: master1305/Freepik

Mnogi učinkoviti, luksuzni i ekonomični tretmani ljepote mogu se napraviti kod kuće od uobičajenih namirnica poput zobene kaše, kokosovog ulja, krastavaca i octa od jabuka. Izdvojili smo najučinkovitije među njima koje svaka mama može isprobati u trenucima opuštanja i odmora.

Uklanjanje podočnjaka – Sigurno ste već čuli za ovaj starinski trik kojim se podočnjaci mogu ‘izbrisati’ u samo nekoliko minuta. Kako? Uzmite čistu žlicu, stavite je u ledenicu na pet minuta, a potom je izvadite. Prislonite je ispod oka, naslonite na podočnjake i držite nekoliko trenutaka. Za uklanjanje podočnjaka pomoći će i topla vrećica zelenog čaja, ali i čaja od lavande. Kako? Naprosto skuhajte čaj, a vrećice ocijedite i stavite na podočnjake. Još jedan poznati trik je onaj sa svježim krastavcima koje trebate izrezati na krugove (šnite) i staviti na očne kapke. Krastavac je poznata namirnica koja osvježava kožu pa ga možete poslagati po cijelome licu.

Napravite balzam za usne – Ako želite napraviti piling za usnice naprosto pomiješajte malo maslinovog ili kokosovog ulja sa žlicom šećera ili sode bikarbone. Uzmite staru četkicu za zube, njome nanesite piling i lagano istrljajte usne. Poslije ih nahranite prirodnim balzamom kojeg ste sami napravili od malo ulja (kokosovo ili maslinovo) i cimeta. Balzam nanesite blazinicom te nakon minutu-dvije isperite. Osim što će vam nahraniti usne, cimet će vam potaknuti cirkulaciju i prirodno ‘napuhnuti’ usnice.

Maska za lice – Zobena kaša ne umiruje samo vaša crijeva, zobena kaša umirit će i upalne procese na koži lica. Pomiješajte zobene pahuljice, limun, med i jogurt, promiješajte i razmažite po licu. Maska će očistiti i nahraniti vaše lice.

Izbijelite zube – Biste li povjerovali da je aktivni ugljen ključ za blistavo bijeli osmijeh? Istina je! Istrljajte zube četkicom umočenom u aktivni ugljen i vidjet ćete razliku.