25 do 40 tjedana Savjeti i njega Trudnice

Muzika za bebe u stomaku

Muzika za bebe u stomaku Bebe.hr portal

Muzika za bebe u stomaku kao klasična glazba i uspavanke, mogu imati pozitivan utjecaj na bebu i ujedno djelovati umirujuće i okrepljujuće na trudnicu.

 

U kojem su tjednu bebe sposobne čuti glazbu u maternici?

Neke bebe mogu čuti zvukove već tijekom drugog tromjesečja trudnoće, oko 17-tog tjedna. A do 25. tjedna trudnoće otprilike polovica svih fetusa reagira na tonove u rasponu od 100-500 Hz. Dakle, bebe bi mogle biti sposobne čuti glazbu u to vrijeme. Ali za bolje sposobnosti slušanja, moramo pričekati da bebe budu malo starije – oko 30 tjedana ili više.

 

 width=

 

Kada pišemo o slušanju glazbu pritom mislimo na “staromodan” način, ne puštanjem glazbe u slušalice.

 

Koja muzika za bebe u stomaku najbolje djeluje?

Glazba mora biti tiha, umirujuća, opuštajuća, kako bi stvorila mirnu atmosferu koja će njegovati njihove obrasce spavanja. Spora, tiha glazba koja se ponavlja zapravo će usporiti otkucaje srca i omogućiti mirnije i dublje disanje.

Nemojte podcjenjivati ​​snagu glasa majke, oca ili bilo kojeg njegovatelja dok pjevate. Glas im je poznat, a ritam smirujući.

 

Koji je utjecaj slušanja glazbe za nerođene bebe?

muzika za bebe u stomaku

 

Slušanje glazbe može smanjiti stres za majku, ali još nije jasno doživljavaju li bebe posebne zdravstvene učinke kao rezultat izlaganja glazbi u maternici. Nema dokaza za tvrdnje da možemo povećati inteligenciju slušanjem glazbe.

Unatoč tome, imamo razloga misliti da su nerođene bebe stimulirane glazbom i da se mogu upoznati s određenim melodijama. To bi nas trebalo potaknuti da dijelimo glazbu s našom nerođenom djecom. Možemo im i pjevati. Stvarati glazbu za njih. Slušati glazbu na “staromodan” način – ispunjavajući zrak njome. Međutim nikako ne puštanjem glazbe u slušalice i držanje na trbuhu.

 

Popularne pjesme za bebe u maternici

Glazba je prisutna u našim životima, u toliko mnogo aspekata. Kod kuće glazba može postati dio naših svakodnevnih iskustava.

Od rođenja, roditelji koriste glazbu kako bi smirili i umirili djecu, izrazili svoju ljubav, radost, te za uključivanje i interakciju. Zašto ne bi počeli još dok su u trbuhu?

Popularni album:

YouTube:

Spotify:

POVEZANO: Savjeti za prepoznavanje i upravljanje stresom u trudnoći