Savjeti i njega

Obiteljski izlet na Brijune

izlet na Brijune

Obiteljski izlet na Brijune fantastičan je način da se zabavite u društvu svoje djece ovog ljeta. Ovo je mjesto na kojemu ćete moći učiti i odmarati se. Brijuni su odličan izbor i ako tražite vikend bijeg za aktivan odmor sa svojom djecom. Prilikom planiranja putovanja važno je uzeti u obzir vremenske uvjete i ulaznice. Naravno, ljetni mjeseci su najtopliji i najprometniji. POVEZANO: Bezbrižan ljetni odmor s bebom

Kako do Brijuna?

Brijunski arhipelag nalazi se na jugu poluotoka Istre, sjeverno od ulaza u pulsku luku. Ovi otoci su poznati po svojoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i nacionalnom parku koji se prostire na njima.

Za one koji dolaze automobilom potrebno je doći do mjesta Fažana nadomak Pule. I tamo se ukrcati na brod koji ide za Brijune. U samome centru nalazi se mol s kojega isplovljava brod. Prije ukrcaja potrebno je kupiti karte u poslovnici u Fažani ili online. Vožnja brodom traje 15-ak minuta, a nakon pristajanja u luku Veli Brijun dočekat će vas turistički vlakić i vodič uz kojega ćete zaviriti u svijet Brijunskoga otočja!

Za sve koji planiraju posjet nekom od izravnih zrakoplovnih linija postoji nekoliko opcija: Zračna luka Pula nalazi se na 15-ak km udaljenosti, zračna luka na otoku Krku na 120 km udaljenosti, dok je zračna luka kod Trsta udaljena 150 km. 

Što posjetiti ako putujete s djecom?

Obiteljski izlet na Brijune neće biti potpun bez da posjetite ove lokacije:

Brijuni Safari Park: Povedite svoju djecu na uzbudljivu safari avanturu u Brijuni Safari Park. Mogu promatrati razne životinjske vrste, uključujući zebre, ljame, slonove i jelene, u njihovom prirodnom staništu.

Brijunski vlakić: Uskočite u Brijunski vlakić, šarmantni turistički vlakić koji vas vodi na obilazak otoka s vodičem. To je zabavan i edukativan način za djecu da uče o povijesti otoka i vide njegove znamenitosti.

Titov muzej: Posjetite Titov muzej, koji je nekada bio ljetna rezidencija Josipa Broza Tita, bivšeg predsjednika Jugoslavije. U muzeju su izloženi artefakti, fotografije i Titove osobne stvari, pružajući uvid u njegov život i povijest Brijuna.

Plaže i kupanje: Brijuni nude prekrasne plaže na kojima vi i vaša djeca možete uživati u kupanju i sunčanju. Kristalno čisto more i pješčane obale stvaraju savršeno okruženje za dan obiteljske zabave i opuštanja.

Aktivnosti na otvorenom: Uključite se u razne aktivnosti na otvorenom poput vožnje bicikla, hodanja ili bavljenja sportom u bujnom krajoliku otoka. Brijuni imaju dobro uređene staze i putove koji pružaju mogućnosti za istraživanje i avanturu.

Morski akvarij: Posjetite Morski akvarij na Brijunima, gdje vaša djeca mogu otkriti raznoliku ponudu morskog života. Mogu promatrati šarene ribe, morske kornjače i druga fascinantna stvorenja, stječući dublje razumijevanje morskog ekosustava.

Ne zaboravite unaprijed provjeriti dostupnost i radno vrijeme svake atrakcije kako biste sebi i vašoj djeci osigurali neometano i ugodno iskustvo na Brijunima.

POVEZANO: Savjeti za pakiranje dječje odjeće za put