0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Savjeti i njega Trudnice

Priprema za carski rez

Priprema za carski rez Bebe.hr portal

Ako postoje znakovi u kasnoj trudnoći da biste vi ili vaše dijete mogli imati problema s vaginalnim porodom tada će vjerojatno biti potreban carski rez.

 

Prije odlaska u bolnicu: priprema za carski rez

Prije vašeg prijema u bolnicu, liječnik će vam objasniti prednosti, rizike i komplikacije vašeg carskog reza. Tada ćete morati potpisati obrazac pristanka.

Prije planiranog poroda carskim rezom morat ćete postiti. To obično znači da ne bi trebali jesti ili piti, uključujući i vodu, 6 sati prije operacije. Duljina gladovanja prije operacije razlikuje se od bolnice do bolnice, pa se svakako raspitajte u bolnici.

 width=

Većina bolnica vam daje popis onoga što trebate ponijeti, poput odjeće za sebe i svoju bebu. Prije nego što napustite dom, dobro je provjeriti imate li sve što vam je potrebno.

Ne zaboravite zamoliti svoju osobu za podršku da ponese kameru/mobitel, ako želite slikati svoje prve trenutke. Ili možda i snimati porod. U tom slučaju provjerite s bolničkim osobljem je li u redu snimati fotografije ili videozapise rođenja vašeg djeteta. Također ćete trebati dopuštenje za fotografiranje bolničkog osoblja ili opreme.

U rodilištu prije carskog reza

U bolnici ćete obično biti primljeni u rodilište. Možda ćete morati doći u bolnicu vrlo rano ujutro.

Trudnoća i operacija mogu povećati rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Kako biste to spriječili, dobit ćete kompresivne čarape koje ćete nositi tijekom operacije.

Nekoliko gornjih centimetara stidnih dlačica i donji dio trbuha možda će vam biti ošišani. To je tako da je područje čisto i slobodno za rez. To također može smanjiti vjerojatnost da ćete dobiti infekciju.

Priprema za carski rez

Prije carskog reza, medicinsko osoblje će htjeti razgovarati s vama o tome imate  li zdravstvenih problema, alergija i problema s krvarenjem ili modricama te uzimate li lijekove.

Operacija carskog reza obično traje 30-60 minuta. Ali cijeli proces može potrajati nekoliko sati. Od odlaska u operacijsku dvoranu, pripreme za operaciju, operacije i zatim povratka u svoju sobu u rodilištu.

Ako ste zabrinuti ili želite nešto znati o porodu carskim rezom, razgovarajte sa svojim liječnikom ili primaljom prije nego što odete u bolnicu. Također ih možete unaprijed obavijestiti o bilo kakvim posebnim preferencijama koje imate za porod kako bi vam mogli dati sve od sebe.

POVEZANO: Savjeti za lakši i brži oporavak od carskog reza