Savjeti i njega

Savjeti za lakši i brži oporavak od carskog reza

Savjeti za lakši i brži oporavak od carskog reza Bebe.hr portal

Donosimo savjete za brži i lakši oporavak od carskog reza kako bi se što prije izliječili i osjećali bolje. Porod dolazi sa mnogo nuspojava, fizičkih i emocionalnih. Nakon duge trudnoće, vaše tijelo je učinilo neke prilično nevjerojatne stvari, ali je također prošlo kroz stres.

A sada treba vrijeme za izlječenje, računajte na najmanje četiri do šest tjedana.

Ima puno toga s čime se morate baviti dok traje oporavak od carskog reza, ali ovi isprobani trikovi za oporavak nakon poroda mogu vam olakšati proces, pa čak i skratiti vrijeme oporavka.

 

Krenite u kratke šetnje

Shvaćamo, da vam se neće vam se dati hodati. Vjerojatno se uopće nećete puno kretati.

oporavak od carskog reza

Iako je odmor svakako nešto što vaše tijelo treba za izliječiti se nakon rođenja djeteta, kratke šetnje po kući ili vani na svježem zraku također mogu učiniti dosta dobrog.

Definitivno ne želite intenzivno vježbati dok vam liječnik ne odobri, obično nakon šest do osam tjedana. Ali pet do deset minuta lagane šetnje može vam dati više od samo promjene krajolika.

 

Mali jastuk

Svaki put kada trebate prijeći iz sjedenja u stajanje i obrnuto, držite mali jastuk uz trbuh i poduprite svoj rez. Ovo također vrijedi za vožnju u automobilu u prvih nekoliko dana nakon carskog reza. Ne preporučujemo vožnju prije najmanje dva tjedna nakon operacije.

oporavak od carskog reza

Vjerujte nam, kada je rez nov i bolan, neravne ceste nisu vaš prijatelj. Imati nešto mekano za ublažavanje osjetljivih mjesta može učiniti vožnju preko rupa puno podnošljivijom.

 

 

Sve na razini struka

Ako ste upravo imali carski rez, jedna od najvećih stvari koje morate imati na umu je da ste upravo imali veliku operaciju.

Zahvaljujući novom rezu na trbuhu, čak i ako je malen, možda će vam biti teško podići ruke iznad glave bez boli ili riskiranja kidanja šavova.

Stoga nemojte posezati za predmetima postavljenim visoko u prvih nekoliko tjedana. Zamolite nekoga zamolite da to učini umjesto vas nakon što se vratite kući iz bolnice. Uzmite sve što mislite da bi vam moglo zatrebati, a da je izvan dosega i položite što bliže razini struka kako biste ograničili i posezanje i saginjanje, što će također biti dosta neugodno.

 

Nađite nekoga da vam opere kosu

Ovo nije samo prilika da dobijete mini spa dan nego postoji i razlog. Naime moguće je da ćete imati problema s podizanjem ruku iznad glave. Tako da će vam pranje kose u najmanju ruku biti manje nego zabavno.

 width=

Ako imate nekoga tko vam pomaže oko vašeg novorođenčeta, bilo da je to partner, član obitelji ili bliski prijatelj zamolite ga da vam neko vrijeme bude frizer. U svakom slučaju, bit će veliko olakšanje ako imate ograničen raspon pokreta

Ako ste upravo imali carski rez otprilike tri do četiri tjedna ne koristite tople sjedeće kupke, sve dok ne ozdravite. Također nikako nemojte ići u jacuzzi, jer klice mogu živjeti u mlaznicama i povećati rizik od infekcije.

POVEZANO: Kako se naspavati u trudnoći? Koji su dobri položaji?