Kutak za tate Planiranje trudnoće Savjeti i njega

Znakovi upozorenja na neplodnost kod muškaraca

Znakovi upozorenja na neplodnost kod muškaraca Bebe.hr portal

Većina liječnika smatra da se da nije potrebno istraživati neplodnost kod muškaraca sve dok niste barem  godinu dana neuspješno pokušavali oploditi partnericu.

Ali ako ste nakon otprilike devet mjeseci postali nestrpljivi i zabrinuti ste da nešto nije u redu, nemojte se ustručavati otići na pretrage. Ako postoji fiziološki razlog zašto ne možete dobiti bebu, možete početi istraživati ​​svoje mogućnosti. A ako se testovi pokažu normalnim, možete se opustiti.

Znakovi upozorenja na neplodnost kod muškaraca

 width=

Imate više od 35 godina

Broj spermija kod muškaraca počinje padati s godinama. Manje sperme znači smanjene šanse za začeće.

Imunološki problemi

Ako muškarac ima zdravstveni problem koji utječe na njegov imunološki sustav, to također može utjecati na pokretljivost spermija. I sposobnost kretanja prema jajnoj stanici i prodiranja u nju. Budući da antitijela zapravo mogu pokušati eliminirati spermu, pogrešno ga zamijenivši za uljeza.

Problemi s težinom

Loša prehrana, tj. prekomjerna tjelesna težina kao i preniska, može uzeti danak muškoj spermi.

Spolno prenosive bolesti

Neliječene spolno prenosive bolesti, kao što su klamidija, gonoreja i infekcije mokraćnog sustava, mogu utjecati na zdravlje, proizvodnju i pokretljivost spermija. Dobra vijest je da u tom slučaju možete poboljšati situaciju liječenjem.

Ako se već neko vrijeme borite s plodnošću i mislite da imate jednu ili više od gore navedenih dijagnoza, razgovarajte sa svojim liječnikom. I zakažite pregleda što je prije moguće, kako biste bi ste što prije našli rješenje.

POVEZANO: Kegelove vježbe za muškarce