Što očekivati kada Vam je partnerica u drugom tromjesečju trudnoće

27/08/2022

Za mnoge parove stvari se slegnu kada je partnerica u drugom tromjesečju s obzirom da je puno manji rizik od gubitka trudnoće u to vrijeme. Jutarnje mučnine obično nestaju nakon 15 tjedana. Raspoloženje i energija vaše partnerice vjerojatno će se poboljšati, a tjelesne i hormonalne promjene mogu značiti promjene u njezinoj želji za seksom.

 

O čemu treba razmišljati u drugom tromjesečju

Sada je vrijeme za razmišljanje i razgovor o velikim temama kao što financije, uloga oca i izgradnja vaše veze.

 

partnerica u drugom tromjesečju

 

Otvorena komunikacija tijekom trudnoće može vam pomoći u uspostavljanju pozitivnog odnosa dok ste zajedno roditelji. Dakle, ako postoje promjene u vašem odnosu koje vas zabrinjavaju, razgovarajte o njima sa svojom partnericom.

Također biste se mogli naći kako razmišljate o tome što za vas znači biti tata. Možda već planirate koje biste aktivnosti željeli raditi sa svojim djetetom i veselite se biti djetetov vodič i učitelj.
Možda razmišljate je li život koji vodite solidan uzor vašoj budućoj djeci, tako da oni znaju da ste netko na koga se mogu osloniti. I imati povjerenja da ćete im pomoći da krenu svojim putem.

 

Što možete učiniti?

Ojačajte odnos s partnerom radeći zajedno stvari u kojima oboje uživate.
Razgovarajte o svim promjenama u odnosu s partnerom. Imajte razumijevanja i otvorite jedno drugome o mješavini osjećaja koje oboje možda osjećate.
Započnite razgovor sa svojim partnerom o financijama, očekivanjima o kućanskim poslovima – na primjer, tko što radi – i bilo čemu drugome što vam je na umu.
Imate li životno osiguranje? Sada je dobro vrijeme da riješite te ozbiljne probleme.

Želja za hranom u drugom tromjesečju

Mogli biste pripaziti na neobične želje za hranom kod vaše partnerice. Možda će odmah ujutro poželjeti sladoled i ajvar zajedno? Ili želi žitarice prije spavanja?

Ali nemojte se iznenaditi i ako nema želje za hranom i ako vaš partnerica samo jede malo više – i češće.

 

 

Mijenja se raspoloženje

Često dolazi do promjene raspoloženja kada je vaša partnerica u drugom tromjesečju na bolje, odnosno vjerojatno će se smiriti.

Ali ako primijetite da se raspoloženje i ponašanje vaše partnerice – ili vaše – u velikoj mjeri mijenjaju, pročitajte više o depresiji, tjeskobi ili drugim problemima s raspoloženjem. Ako Vi ili Vaš partner imate promjene raspoloženja koje traju duže od dva tjedna i smetaju vam u svakodnevnom životu, to je znak da trebate pomoć.

POVEZANO: Očevi i prijevremeni porod

Kristina

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr