Trudnice

6. tjedan: Bebin prvi ples

6. tjedan: Bebin prvi ples Bebe.hr portal

Šok je još uvijek tu, ali polako se privikavam na činjenicu da sam trudna. Zapravo lažem, sama ideja da sam trudna mi je još uvijek nezamisliva.
Odmah sam na poslu svima rekla da sam trudna. Nije mi imalo smisla čekati jer što god da se dogodi, morala bih objašnjavati odsutnost i bolovanje.
Sedmi tjedan je bio obilježen jednim važnim događajem – vjenčanjem. mislila sam da neću paničariti oko vjenčanja niti se pretjerano stresirati jer mi detalji nisu bili pretjerano važni. Nisam računala na to da ću paničariti iz sasvim drugih razloga.
Nekoliko dana prije vjenčanja sam uočila blagu sukrvicu. Nakon što sam došla k sebi i izbjegla nesvjesticu od šoka, alarmirala sam sve poznate medicinare i farmaceute i doznala da je i to normalno u trudnoći.
Ponovilo se nekoliko puta i iako je stvarno bilo riječ o nekoliko kapljica krvi, saznanje da je to normalno u trudnoći me nije spasilo od šokova. Lagano krvarenje je sasvim normalno kao i grčevi. krvarenje 2 tjedna nakon začeća (što bi otprilike odgovaralo mojim tjednima trudnoće) je vrlo vjerojatno implantacijsko krvarenje koje je uobičajeno, a često ga prate i slabiji grčevi.
Općenito oko 20% žena u prvom tromjesečju ima lagana krvarenja.
Dani prije vjenčanja i samo vjenčanje su prošli u užasnom stresu oko mogućih komplikacija, ali sve je prošlo dobro i mogla sam odahnuti. Mogu djetetu jednog dana pričati kako je otplesalo prvi ples s nama.

Kako beba raste?

 width=

Beba je u 6. tjednu napredovala do veličine sjemena sezama. Možda se ne čini puno, ali u odnosu na ono zrno maka je napredak. Već lagano počinje poprimati ljudski izgled. Jako polako. Srce već kuca, iako je upitno bi li to ginekolog mogao vidjeti na pregledu pa ću još pričekati.
Osim stresa i panike, nemam posebnih simptoma. Ako izuzmemo neprestano buđenje radi odlazaka na WC. Nevjerojatno je kako hormoni mogu utjecati na mjehur.

U iščekivanju jutarnjih mučnina, voli vas

Iva