12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Curenje mlijeka iz bradavica trudnica: Što je normalno a što ne

Curenje mlijeka iz bradavica trudnica: Što je normalno a što ne Bebe.hr portal

Neke žene u trudnoći primjećuju curenje mlijeka iz bradavica što je sasvim normalno i uobičajeno. U trudnoći, dojke mogu početi proizvoditi mlijeko tjednima ili mjesecima prije nego što je termin za porod.

Ako vam bradavice cure, supstanca je obično kolostrum. Kolostrum je prvo mlijeko koje vaše dojke proizvode u pripremi za hranjenje vaše bebe. Curenje je normalno i nema razloga za brigu.

Što učiniti?

Ako vam smeta curenje mlijeka iz bradavica, možete pokušati staviti maramicu ili upijajuću podlogu za grudi u grudnjak. Ponekad se nazivaju jastučići za trudničke grudi ili jastučići za dojenje. I služe upravo da bi upili mlijeko. Ulošci za grudi dostupni su u nekim ljekarnama i trgovinama za majke i bebe.

 

 width=

 

Kada potražiti pomoć?

Postoje situacije koje nisu normalne, a to je ako mlijeko koje curi iz vaših grudi sadrži krv. U tom slučaju obavezno razgovarajte sa svojim liječnikom.

Nakon što se vaša beba rodi i ako dojite, iz vaših grudi bi trebalo curiti mlijeko. Neke žene čak nastavljaju proizvoditi mlijeko i do dvije godine nakon što su prestale dojiti.

POVEZANO: Koja stanja prije trudnoće čine trudnoću visokorizičnom?