0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Koji su spa tretmani sigurni tijekom trudnoće, a koje biste trebali preskočiti?

Koji su spa tretmani sigurni tijekom trudnoće

Postoji toliko mnogo mitova o tome koji su spa tretmani sigurni tijekom trudnoće a koji ne da je teško znati u što vjerovati. Stoga donosimo istine koje razbijaju ili potvrđuju i upozoravaju na sve što ste vjerojatno već čuli negdje..

 

Hidromasažne kade, parne kupelji i saune

spa tretmani sigurni tijekom trudnoće

 

Ako vas kupanje opušta, preskočite jacuzzi i uronite svoju toplu, ali ne i super vruću kupku. Ono što znamo je da je povišena unutarnja temperatura povezana s urođenim manama, posebno u prvom tromjesečju!

Većina hidromasažnih kada lako ima više od 100 stupnjeva, a uz to ste obično potpuno uronjeni od vrata prema dolje. Izbjegavajte i parne sobe i saune. Od viška topline i pare može vam se zavrtjeti u glavi. Zaključak: preskočite ove spa tretmane još koji mjesec dok beba ne izađe.

 

Masaže

spa tretmani sigurni tijekom trudnoće

 

Masaža je fantastična stvar tijekom trudnoće jer pomaže ublažiti stres, poboljšati cirkulaciju i olakšati bolove. Međutim iznimno je važno da terapeut bude upućen u tjelesne promjene u trudnoći.

Ako želite ležati na trbuhu, potražite toplice koje nude posebne izrezane stolove. Sklon mučnini? Vaš terapeut može odlučiti koristiti ulje bez mirisa. Manja je vjerojatnost da će pokrenuti curenje u kupaonicu. 

Zaključak: siguran za raspored u bilo kojem tromjesečju ako je terapeut na visini zadatka.

 

Depilacija voskom

Iako može biti pomalo neugodno, u redu je depilirati se voskom tijekom trudnoće – sve dok ste na to navikli. Međutim vrlo intenzivna bol—osobito kasno u trudnoći — može potaknuti kontrakcije, što nije dobro ako još niste prošli 37 tjedana.

Dakle, nemojte rezervirati brazilsku depilaciju ako još nikad niste bili. Ili niste bili godinama. Još jedna informacija: vaša osjetljiva koža može biti sklonija iritacijama. Stoga ako planirate ići na bazen ili plažu zakažite termin dva dana prije.

Zaključak: spa tretmani sigurni tijekom trudnoće u prvom i drugom tromjesečju su sve vrste depilacija na koje ste navikli i ne donose jako intenzivnu bol.

 

Njega lica

Pitate se što se dogodilo s tim takozvanim trudničkim sjajem o kojem svi pričaju? Ne postoji način da se predvidi kako će se vaša koža promijeniti tijekom ovih devet mjeseci. Međutim njega lica može biti odličan način da se prilagodite razlikama u teksturi i vlažnosti.

Unatoč tome, vaš ten sada može biti puno osjetljiviji, pa ćete svakako htjeti preskočiti oštre pilinge i mikrodermoabraziju. Kao i kod masaže, pobrinite se da vaš estetičar zna imate li većih averzija prema mirisu. A kad prođete prvo tromjesečje, tražite da vas podupru jastucima kako ne biste ležali na leđima. Ovaj položaj može usporiti cirkulaciju i izazvati vrtoglavicu.

Zaključak: sigurno za zakazivanje ako preskočite oštre pilinge i mikrodermoabraziju.

 

Solarij

 width=

 

Intenzivno izlaganje UV zračenju može ubrzati promjenu boje kože tijekom trudnoće. Osim toga, pod tim lampama postaje prilično vruće, što već znate da može biti opasno za vašu bebu. Ako žudite za malo sunca, izađite van na malo prirodnog svjetla – namazani kremom za sunčanje, naravno. A solarij definitivno preskočite!

POVEZANO: Pokreti bebe u trbuhu tijekom trudnoće