0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Kupnja jastuka za trudnice lakša je uz ove savjete

Kupnja jastuka za trudnice lakša je uz ove savjete Bebe.hr portal

Kupnja jastuka za trudnice jedan je od koraka koji će razveseliti svaku buduću mamu jer će im olakšati svaki odmor. Opće je poznato da je spavanje na boku jedina opcija kada ste u odmakloj trudnoći.

Također, svjesni ste da će vaš rastući trbuh povećati pritisak na vaše bokove i leđa. Upravo zato kupnja jastuka za trudnoću iznimno je pametna odluka. Ovi jastuci pružaju potporu različitim mjestima na vašem tijelu; leđima, koljenima, trbuhu. Korištenje jastuka pomoći će vam da lakše i udobnije liježete u krevet te se ujutro budite bez bolova.

 

Kupnja jastuka za trudnice trebala bi biti pažljiva

Prilikom kupnje ovog jastuka obratite pažnju na njegov oblik, veličinu i materijal. Naravno, odaberite jastuk koji vam se estetski najviše sviđa.

Neki se jastuci savijaju kako bi se ugurali ispod vaše glave i između koljena, dok drugi idu paralelno s vašim tijelom. Neki jastuci za tijelo za trudnice imaju udubljenje u koje možete staviti svoj trbuh. Ovisno o tome gdje na tijelu osjećate nelagodu, jedna opcija bit će bolja od druge.

 

 width=

Još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir. Ako tijekom noći često mijenjate stranu na kojoj spavate, mogli biste se odlučiti za jastuk u obliku slova “U” koji nećete morati ponovno prilagoditi svaki put kad se pomaknete.

Kupnja jastuka za trudnice

 

Jastuci za trudnice mogu varirati od onih koji nisu veći od standardnog jastuka pa sve do jastuka za tijelo u obliku slova U koji vas grli sprijeda i straga. Koliko prostora ste spremni ustupiti u krevetu ovisi o vama (a možda i o vašem partneru), ali o tome svakako treba razmisliti prije kupnje.

Za vrijeme kupnje jastuka za trudnice obratite pažnju na vlastito tijelo – imate li višu ili nižu temperaturu? Spavate li lakše ako vam je hladnije ili toplije? Postoje li materijali koji iritiraju vašu kožu? Ovisno o odgovorima na ova pitanja birajte jastuk čiji će vam materijal biti najugodniji.

POVEZANO: Kemikalije koje štete plodnosti i kako ih možete izbjeći