25 do 40 tjedana Trudnice

Otkrijte što krije oblik vašeg trudničkog trbuščića?

Otkrijte što krije oblik vašeg trudničkog trbuščića? Bebe.hr portal

Pravilna veličina? Pravilni oblik? Promatrate li svoj trudnički trbuh, pitajući se je li sve u redu? Nemate se čega bojati jer kao i s mnogim drugim stvarima sve je jako individualno.

Pravilna veličina? Pravilni oblik? Promatrate li svoj trudnički trbuh, pitajući se je li sve u redu? Nemate se čega bojati jer kao i s mnogim drugim stvarima sve je jako individualno.

Gledate oblik svog trudničkog trbuščića i pitate se što se tamo krije? Čut ćete brojna predviđanja na temelju oblika vašeg trbuha. Otkrijte da li su točna i je li moguće, samo pogledom na trbuh, odrediti nositi li dječaka ili djevojčicu, veliku ili malu bebu, da li ste već roditi ili vam je ovo prva trudnoća. Saznajte što je mit, a što istina!

1. Veliki trbuh – velika beba?

Već se danima gledate u ogledalo i mislite kako ćete roditi najveću bebu jer nikada niste vidjeli trudnicu s većim trbuhom? Možete odahnuti jer nema dokaza kako veličina trbuha ima veze s težinom djeteta. Gledajući u svoj trudnički trbuh nećete moći procijeniti kolika će biti vaša beba kada stigne na svijet.

2. Ako ste u dobroj kondiciji imat ćete manji trudnički trbuh

Istina! Ako redovito vježbate i imate razvijene trbušne mišiće velika je vjerojatnost kako ćete i tijekom trudnoće imati manji trbuh tj. trbuh će biti uvučeniji.

3. Veličina trbuha određuje spol djeteta

Već su vam svi rekli kako sigurno dobivate sina jer vam trudnički trbuščić stoji jako nisko? Za 100% potvrdu morat ćete pričekati do poroda ili pitati liječnika jer ne postoji znanstvena potvrda ove teorije.

4. Trbuh otkriva koliko ste puta rodili

Kod budućim majki koje su već bile trudne trbuh postaje vidljiviji kasnije nego što je to slučaj u prvom trudnoći te često bebu nose jako nisko zbog slabljenja abdominalnih mišića.

I dalje mislite kako oblik vašeg trbuha izgleda čudno?

Oblik trbuha, ne samo položaj, često može izazvati brige kod budućih majki. U većini slučajeva beba ima položaj glave i lica prema dolje u maternici, međutim, mali postotak beba zauzme drukčiji položaj. Ako vaša beba leži na boku (poprečan položaj), onda nije čudno što vam trbuh izgleda malo čudno dok beba ne promijeni položaj. Zato nemojte brinuti nego uživajte u svojem posebnom i jedinstvenom trbuščiću.

Kupanje u trudnoći Bebe.hr portal