Trudnice

Postoje li neobični simptomi trudnoće

Postoje li neobični simptomi trudnoće Bebe.hr portal

Postoje neobični simptomi trudnoće o kojima se ne priča baš često. Jeste li ih možda i sami iskusili za vrijeme trudnoće? Ili ste možda čuli da su mučile i druge žene iz vaše okoline? Što smatramo neuobičajenim simptomima? Donosimo dalje u tekstu..

Linea negra

Povećana razina estrogena pojačava tjelesnu proizvodnju melanina, prirodne tvari koja daje pigment koži, što rezultira potamnjelim bradavicama i “lineom negrom”, linijom koja ide niz trbuh. Možete uočiti i melazmu, odnosno tamne mrlje na licu. Te promjene obično započinju u drugom tromjesečju i više pogađaju žene tamnije puti.

Opstipacija ili zatvor

Imate osjećaj da otkad ste trudni previše vremena provodite u kupaonici? Vjerujte, niste sami. Istraživanja provedena u Americi dokazala su da većina trudnica ima problme sa zatvorom u nekom trenutku trudnoće. Povećane razine hormona usporavaju probavni trak što omogućava da dijete dobije što više hranjivih sastojaka, a vama uzrokuje nemogućnost odlaska na wc. A osim toga, s vremenom vam i beba kako raste počinje otežavati preradu čak i onih manjih obroka što također dovodi do zatvora.

 width=

Nemogućnost zadržavanja mokraće

U iščekivanju bebe, određeni hormoni signaliziraju vašim zdjeličnim mišićima da se opuste, kako biste na kraju mogli roditi. Zbog toga dolazi do blage urinarne inkontinencije kod kišete ili kašljete. Tijekom drugog tromjesečja kako raste, beba počinje vršiti pritisak na vaš mjehur, koji je smješten točno ispred maternice. U umanjenju pritiska, pomoći će Kegelove vježbe u setovima od 10 ponavljanja, po nekoliko puta dnevno.

Pogoršanje vida

Možda mislite da su vam potrebne naočale ili da vam je narasla dioptrija od posljednjeg pregleda, sve je to vrlo vjerojatno jer je pogoršanje vida još jedan od simptoma trudnoće. Kad zatrudnite, natečeni ste svugdje i to se može odraziti i na vaše oči. Vaše leće i rožnice mogu se zgnusnuti, a pritisak očne jabučice promijeniti.

 width=

Neobični, a često i strašni snovi kao simptomi

Čudni i uznemirujući snovi potpuno su normalni simptomi i dio trudnoće. Sveprisutna je nervoza zbog vaše budućnosti i predstojećeg majčinstva. Anksioznost, u kombinaciji s umorom može do nemirnih noći ispunjenih čudnim snovima. Velik broj majki izjavilo je da sanja o događajima poput stravičnih automobilskih nesreća ili rađanja životinja. Imajte na umu da ono što se događa u snu nije odraz vaše budućnosti. Razgovor o snovima i racionaliziranje strahova mogu vam pomoći da vidite da nema razloga za brigu. POVEZANO: Grčevi u ranoj trudnoći: Simptomi, uzroci, trajanje i kada je ozbiljno!