6-12 mjeseci Bebe

3 razloga zašto trebate hraniti bebu organskim namirnicama

hraniti bebu organskim namirnicama

Nažalost, velik broj namirnica koje se trenutno nalaze na tržištu ne mogu se smatrati potpuno prirodnima. Ako vas to brine, možda biste trebali izdvojit vrijeme i ispitati koje su namirnice uistinu organskog podrijetla.

Često čujemo da je hraniti bebu organskim namirnicama sigurno i da je to zdrava prehrana za bebe. No je li to doista tako? Je li s razlogom toliko skupa? U nastavku doznajte odgovore na ova i druga učestala pitanja roditelja.

Hraniti bebu organskim namirnicama i zdravlje

Zdravstveni razlozi jedni su od mnogih zbog kojih se konzumacija organskih namirnica smatra idealnima za bebe. Mnogi prehrambeni proizvodi namijenjeni bebama ne mogu se smatrati prirodnima jer se u njih dodaju nezdravi šećeri i drugi aditivi. To nije slučaj s organskom hranom. Iako ne postoje zdravstveni dokazi, mnogi pojedinci tvrde da organska hrana može poboljšati djetetovo zdravlje, ali i njegovo ponašanje.

 width=

Koje su dostupne opcije?

Još jedan od razloga zašto biste kao roditelj trebali razmisli i o hranjenu beba organskim namirnicama jest mogućnost koje bebe imaju, u smislu ukusa. Nažalost, mnogi roditelji smatraju da su odabirom organskih namirnica mogućnosti smanjene, odnosno da je broj namirnica koje će njihovo dijete konzumirati puno manje. To se može dogoditi u manjem broju slučajeva, ali većinom ćete se iznenaditi koliko je različitih okusa dostupno bebama i djeci u ranoj životnoj dobi.

Poznati proizvođači organske hrane za bebe imaju razne okuse kašica koji uključuju mrkvu, bananu, grašak, slatki krumpir, kruške i brojne druge.

Pripremite sami organski obrok za bebe

Svima je poznato da je organska hrana za bebe skuplja u odnosu na onu koja sadrži konvencionalni uzgojene namirnice. To se dijelom događa zbog dodatnih koraka koje je potrebno poduzeti kako bi bili sigurni da su sve namirnice stvarno organske, a potreban je i proces certificiranja. Iako mnoge trgovine koje prodaju organski hranu za bebe često imaju popuste, i dalje je velik broj roditelja kojima je to preskupo. Ipak, rješenje postoji! Možete napraviti vlastitu organsku kašicu za bebe, jedino za što se trebate pobrinuti je da nabavite organski uzgojeno voće i povrće, a mi vam za početak donosimo jedan jednostavan recept.

Kašica za bebe sa zobenim pahuljicama, kruškom i jabukom

Napunite 1/4 šalice sa sitnim organskim zobenim pahuljicama i prebacite ih u prokuhanu vodu. Nakon što su nabubrile, dodajte im organske kruške i jabuke i potom usitnite štapnim mikserom. Poslužite bebi, sigurni smo da će uživati.

 width=