0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Ideja za današnji doručak – Griz!

Griz

Griz je jelo koje ćete spremiti u vrlo kratkom roku i kao takvo izvrsno je za užurbana jutra kada nemate mnogo vremena. Griz ćete moći poslužiti sebi i svojoj djeci – a posebno je dobar za male bebe. Naime, ovo je još jedna kašica koju će vaša mala beba jesti bez problema.

S obzirom na to da se griz može „unaprijediti“ na bezbroj načina, jelo ćete moći posluživati svaki dan s nekim novim dodatkom. Dodatak koji djeca najviše vole svakako je čokolada koju možete staviti na vrh kašice. Kako biste ipak osigurali zdraviji obrok birajte tamnu čokoladu.

Kako biste svaki dan servirali drugačiji griz, birajte različito voće – banane, maline, kupine, borovnice, jabuke ili šumsko voće. Umjesto voća možete jelo posipati mljeveni orašastim plodovima kao što su bademi i orasi. Za onu djecu koja će rado kušati sve – posipajte jelo mješavinom voća i orašastih plodova.

Recept za griz

Sastojci:

  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica vode
  • 1 ½ žličice maslaca
  • ¼ žličice soli
  • ⅓ šalice griz brašna
  • 1 žlica bijelog šećera

Upute za pravljenje:

Pomiješajte mlijeko, vodu, maslac i sol u loncu na srednje jakoj vatri. Lagano miješajući pustite da zavrije. Maknite s vatre. Sipajte griz brašno u ravnomjernom mlazu, stalno miješajući da se ne naprave grudice.

Ponovno stavite lonac na srednju vatru; miješajte dok kaša ne prokuha, oko 2 minute. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte uz povremeno miješanje dok se kaša ne zgusne, oko 20 minuta. Uklonite lonac s vatre; umiješajte šećer.

Ostavite kašu da odstoji 3 do 5 minuta prije posluživanja.

Ovo je jelo koje često jedu i osobe koje se bave sportovima ili idu u teretanu što nas uopće ne čudi s obzirom na to da postoji toliko zdravih varijacija. Ako u ranoj dobi svoje dijete naučite jesti ovakva jela, stvarate izvrsne temelje za zdravu odraslu osobu u budućnosti. Da ne govorimo o tome kako je ponekada teško nagovoriti djecu da se hrane voćem i orašastim plodovima!

Također, ovo je jelo toliko jednostavno da ćete njegovo spravljanje vrlo brzo moći prepustiti i svome djetetu.

POVEZANO: Recepti za domaću kašicu s bananom