0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Njihaljka za bebe izvrstan je rekvizit za smirivanje

Njihaljka za bebe

Njihaljka za bebe pruža sigurno i udobno okruženje za vašu bebu kada je budna i pod nadzorom. Omogućuje vam prijeko potreban odmor od ljuljanja i poskakivanja vašeg mališana tijekom dana. Vaš popis obaveza može se činiti neodoljivo dugačkim kada dobijete bebu, a oslobađanje vaših ruku za obavljanje kućanskih zadataka neprocjenjivo je.

Kao i sve stvari za bebe, roditelji moraju koristiti njihaljke prema uputama proizvođača kako bi se smatrale sigurnima.

Njihaljka za bebe popularna je opcija za zabavu ili umirivanje nemirne bebe. Ipak, stručnjaci ne preporučuju da bebe spavaju u njihaljkama. Spavanje u njihaljkama za bebe povezuje se s većim rizikom od ozljeda, blokiranih dišnih puteva, slučajnog gušenja i smrti. Iz tih razloga, ako beba ipak zaspi u njoj, roditelj ili njegovatelj trebaju je pažljivo podignuti i premjestiti u njihov krevetić ili kolijevku. POVEZANO: Klasična glazba i njezin utjecaj na bebe

Njihaljka za bebe dolazi s mnogim prednostima

Najočitija prednost korištenja njihaljke je ta što može pružiti užitak vašem djetetu, a istovremeno odmoriti vaše umorne ruke. Za razliku od skakalica, njihaljke vašem djetetu pružaju stalno kretanje, što mnoge bebe smatraju umirujućim. Mnoge ljuljačke za bebe također dolaze s mobitelima i glazbenim značajkama što može zabaviti vaše dijete. POVEZANO: 10 stvari koje bebe jako vole kao i objašnjenje zašto!

Sigurnosni savjeti za korištenje njihaljke za bebe

Američka akademija pedijatara preporučuje dodatne savjete za sigurno korištenje njihaljki za bebe.

  1. Slijedite ograničenja težine: Provjerite ograničenja težine za njihaljku i ne stavljajte bebu u nju ako je teža od ograničenja.
  2. Držite je ravnom: Nagnite ljuljačku natrag u najravniji položaj za bebe mlađe od 4 mjeseca.
  3. Osigurajte remenima: Koristite naramenice za bebe kada sjede u njihaljki.
  4. Provjerite dodatke: Držite sve mobilne igračke sigurno pričvršćene i izvan dohvata bebe.
  5. Koristite na ravnim površinama: Nikada ne stavljajte dječje njihaljke u kolijevke, na madrace ili na druge povišene površine.

Njihaljka za bebe nezaobilazna je stvar u domu mnogih novopečenih roditelja. Kada se pravilno koriste, njihaljke su izvrstan alat za sigurnost i zabavu vaše bebe, što znači više vremena za obavljanje drugih poslova za vas.

Kao i svaki drugi proizvod za bebe, njihaljke su sigurne samo ako se koriste u skladu s uputama. Nemojte koristiti njihaljku ako joj nedostaju neki dijelovi. Također morat ćete pripaziti da vaša beba ne zaspi jer bi u njihaljki trebala biti samo kad je budna i pod nadzorom.

POVEZANO: Kupovina autosjedalice? Donosimo na što trebate obratiti pozornost!