Bebe Savjeti i njega Trudnice

Imena za dječake prema grčkim bogovima

Imena za dječake prema grčkim bogovima Bebe.hr portal

Tražite inspiraciju imena za dječake, i načine kako to možete učiniti lakšim? Jedan od načina je suziti izbor na određenu kategoriju ili značenje. Stoga nemojte odmah odbaciti ideju i razmislite o mitološkim pričama i proslavljenim grčkim bogovima.

Nije li dobar način predstavljanja kroz snažno povijesno mitsko ime?

 

Imena za dječake prema grčkim bogovima

 

Imena za dječake

 

Argo

U grčkoj mitologiji Argo je bilo ime broda kojim je Jason plovio u potrazi za zlatnim runom. To je također naziv zviježđa koje se nalazi između Canis Major i Crux.

Mnogi će to ime znati iz filma Argo iz 2012., u kojem glumi i režira Ben Affleck.

 

Damon

Damon je mitološka grčka legenda, poznata po svojoj spremnosti da se žrtvuje za svog prijatelja. Damon predstavlja odanost i nesebičnost.

Možda ćete prepoznati dvojac Damon i Pythias – ako ne, vjerojatno ste čuli i za bivšeg svjetskog prvaka F1 Damon Hill kao poznati nositelj imena.

 

Hektor

Hektor na grčkom znači “čvrsto se držati“. Bilo je to ime heroja koji se borio tijekom Trojanskog rata. I u porastu je među roditeljima koji žele herojsko ime za svog mališana.

Hector se također često koristi u filmovima, knjigama i televizijskim emisijama. Popularna američka serija, Longmire , prikazivala je istaknutog lika po imenu Hector.

 

Ikar

Ikar je dobio voštana krila kako bi pobjegao s otoka Krete, ali je letio preblizu suncu i ona su se otopila.

To je poznato ime, iako nije popularno, vjerojatno zbog njegove reputacije međutim nama je zaista zgodno i neobično pa smo ga odlučili staviti na ovu listu.

 

 width=

 

Leander

Leander je starogrčko ime koje se koristi za definiranje “čovjeka-lava“. Leander je bio grčka legenda – bio je moćan i poznat po tome što je svake noći preplivao Helespont.

Ovo je dosta rijetko ime, ali nije previše čudno – Leander zvuči kao otmjenija verzija Aleksandera. Međutim, u Europi je prilično popularno ime. U Norveškoj je među 40 najboljih. Španjolska i Francuska imaju svaka svoju verziju, Leandro na španjolskom i Leandre na francuskom.

 

Orion

Orion je bio lovac iz legendi, koji je progonio sedam Atlasovih kćeri. Ubila ga je božica Artemida, a Zeus ga je proglasio najsjajnijim zviježđem.

Orion je lijepo ime. Zvuči kao O’Ryan, galsko ime, ali s egzotičnim prizvukom.

POVEZANO: Imena za djevojčice prema grčkim božicama