0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Je li sigurno tuširati bebu?

Je li sigurno tuširati bebu? Bebe.hr portal

Potpuno je sigurno okupati tuširati bebu, međutim tek nakon što je bebi otpala pupčana vrpca. Međutim prije nego što dovedete bebu pod tuš, provjerite je li temperatura vode ugodna i sigurna, kao što biste to činili za kupanje.

Najbolji način za mjerenje temperature je držanje termometra za kupanje izravno ispod mlaza vode. Ako ga nemate, provjerite vodu na zapešću ili laktu. Voda nikada ne bi trebala biti vruća i čak bi mogla biti hladnija od vaše normalne temperature pod tušem.

 

 width=

 

Kada idete tuširati bebu po prvi put, uvodite je postupno i namjestite se tako da joj mlaz vode ne udari u glavu i lice. Držite mali, suhi ručnik u blizini da bebi obrišete lice ako se uzruja kad se smoči ili ako joj sapun uđe u oči. Također ograničite tuširanje na samo nekoliko minuta. 

Ukoliko dijete plače, prestanite sa tuširanjem i nemojte ga forsirati. Neka djeca jednostavno ne uživaju u osjećaju vode koja se slijeva na njih odozgo i radije bi se očistila sjedeći u kadi s toplom vodom.

Vaše dijete se može tuširati bez držanja tek kada prohoda. Ali ćete svakako morati ostati u blizini kako biste bili sigurni da je na sigurnom. I kako biste obavili sapunanje, šamponiranje i ispiranje. Kako biste spriječili padove, pod tuš stavite neklizajuću prostirku.

POVEZANO: Je li normalno da novorođenče ima otečene grudi i/ili mu curi mlijeko?