BebeKako da beba prestane plakati

Bebe mogu plakati dva do tri sata u razdoblju od 24 sata i to može otežati svakodnevni život roditelja. Uz pomoć ovih strategija bolje ćete se i osjećati i vi i beba.
1 godina prije

Za novopočene roditelje otkrivanje razloga plakanja djeteta može biti izazovno, frustrirajuće pa čak i zastrašujuće iskustvo. Ako ne uspiju odmah otkriti razlog djetetova plača, odmah se zabrinu da s njime nešto nije u redu. Mališani mogu učiniti da se njihovi roditelji osjećaju nemoćno, ali i uznemireno naročito kod žena koje su prije majčinstva imale sve pod kontrolom.

Pojačajte glazbu

Nemojte se ograničiti na uspavanke. Isprobajte sve različite žanrove i pjesme, uključujući one koje vi volite. Zašto je glazba učinkovit način u preveniraju plakanja? Poput pokreta, i glazba ima sposobnost smirivanja živčanog sustava. Također, nemojte podcjenjivati niti svoje pjevačke sposobnosti. Dojenčad posebno može umiriti zvuk majke kako pjeva, jer joj je glas poznat, a ritam smiruje.

Snimite ih kako plaču

Možda se čini nevjerojatno, ali ovo zaista pomaže! Bebe se ponekad toliko uznemire i teško smire nakon toga, ali ih nenadano ometanje u vidu puštanja njihovog vlastitog glasa može zainteresirati. Bebe jako zanima svijet koji ih okružuje i to je razlog zato će ih to potaknuti na prestanak plakanja.

Ugasite svjetla

Ponekad se stavljanje djece u potpuno mračnu sobu može pokazati kao najučinkovitiji način za njihovo smirenje. Na bebe mogu nepogodno utjecati buka i svjetla kojima su okružena, a naučeni su na mirno i tiho okruženje. Blokiranje svih tih stimulacija može ih smiriti.

Bijeli šum

Još jedan trik koji se pokazao učinkovitim kod roditelja u smirivanju djece je uključivanje bijelog šuma. Isprobajte ventilator ili usisavač, upotrijebite uređaj za bijelu buku ili preuzmite aplikaciju koja sadrži taj zvuk. Teorija kaže da zvukovi oponašaju ono što je dojenče čulo u maternici. Bijeli šum prikriva i druge zvukove, poput odlaganja posuđa ili rad perilice za rublje. Samo pripazite da bijeli šum koji puštate ne bude preglasan, jer to može utjecati na bebin sluh.

Promijenite okruženje

Ako je vaša beba u posljednje vrijeme konstantno nervozna i uplakana, možda je pravo vrijeme da promijenite okruženje. Odlazak kod bake i djeda može im pomoći da uspješno prebrode plakanje. Novo mjesto na kojem se nalaze može im pomoći poboljšati raspoloženje.

Riješite se stresa

Okruženi smo stresom svakog dana i on je na neki način postao dijelom naših života. Razinu stresa ipak je moguće smanjiti i to redovnom fizičkom aktivnosti. Njome se oslobađa endorfin, hormon koji pozitivno utječe na raspoloženje. Dok vježbate, usredotočite se na vlasito tijelo i vratite osjećaj da je i dalje sve pod kontrolom. Kad steknete taj osjećaj, imat ćete više strpljenja za dijete i ono će se osjećati dobro ako ste i vi dobro.

Mateja

Leave a Reply

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2018 BEBE.hr