0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Kako pomoći bebi da prestane plakati?

prestane plakati

Za novopočene roditelje otkrivanje razloga plakanja može biti izazovno, frustrirajuće pa čak i zastrašujuće iskustvo. Ako ne uspiju odmah otkriti razlog djetetova plača, odmah se zabrinu da s njime nešto nije u redu. Mališani mogu učiniti da se njihovi roditelji osjećaju nemoćno, ali i uznemireno. Naročito kod žena koje su prije majčinstva imale sve pod kontrolom.

Uključite glazbu

Nemojte se ograničiti na uspavanke. Isprobajte sve različite žanrove i pjesme, uključujući one koje vi volite. Zašto je glazba učinkovit način u preveniraju plakanja? Poput pokreta, i glazba ima sposobnost smirivanja živčanog sustava. Također, nemojte podcjenjivati niti svoje pjevačke sposobnosti. Dojenčad posebno može umiriti zvuk majke kako pjeva, jer joj je glas poznat, a ritam smiruje. POVEZANO: Glazba koja pomaže u smirivanju tijela i uma

Snimite ih kako plaču

Možda se čini nevjerojatno, ali ovo zaista pomaže! Bebe se ponekad toliko uznemire i teško smire nakon toga, ali ih nenadano ometanje u vidu puštanja njihovog vlastitog glasa može zainteresirati. Bebe jako zanima svijet koji ih okružuje i to je razlog zato će ih to potaknuti na prestanak plakanja.

 width=

Pomozite mu da prestane plakati i ugasite svijetla

Ponekad se stavljanje djece u potpuno mračnu sobu može pokazati kao najučinkovitiji način za njihovo smirenje. Na bebe mogu nepogodno utjecati buka i svjetla kojima su okružena, a naučeni su na mirno i tiho okruženje. Blokiranje svih tih stimulacija može ih smiriti.

Bijeli šum

Još jedan trik koji se pokazao učinkovitim kod roditelja u smirivanju djece je uključivanje bijelog šuma. Isprobajte ventilator ili usisavač, upotrijebite uređaj za bijelu buku ili preuzmite aplikaciju koja sadrži taj zvuk. Teorija kaže da zvukovi oponašaju ono što je dojenče čulo u maternici. Bijeli šum prikriva i druge zvukove, poput odlaganja posuđa ili rad perilice za rublje. Samo pripazite da bijeli šum koji puštate ne bude preglasan, jer to može utjecati na bebin sluh. POVEZANO: Umirite svoju bebu i povežite se uz popularne uspavanke

Promijenite okruženje

Ako je vaša beba u posljednje vrijeme konstantno nervozna i uplakana, možda je pravo vrijeme da promijenite okruženje. Odlazak kod bake i djeda može im pomoći da uspješno prebrode plakanje. Novo mjesto na kojem se nalaze može im pomoći poboljšati raspoloženje.

Ako želite da prestane plakati riješite se stresa

 width=

Okruženi smo stresom svakog dana i on je na neki način postao dijelom naših života. Razinu stresa ipak je moguće smanjiti i to redovnom fizičkom aktivnosti. Njome se oslobađa endorfin, hormon koji pozitivno utječe na raspoloženje. Dok vježbate, usredotočite se na vlasito tijelo i vratite osjećaj da je i dalje sve pod kontrolom. Kad steknete taj osjećaj, imat ćete više strpljenja za dijete i ono će se osjećati dobro ako ste i vi dobro. POVEZANO: Moje dijete non-stop plače – Što napraviti?