Bebe Savjeti i njega

Kako očistiti oči, uši i nos bebe

Kako očistiti oči

Najbolje je očistiti oči, uši i nos bebe dok ju kupate. Za razliku od odraslih osoba, kada su male bebe u pitanju izbjegavajte korištenje sapuna. Bebina koža je jako osjetljiva, i korištenje sapuna je može isušiti. Ono što vam je potrebno je samo mlaka voda, vata i mekani ručnik.

Novorođenčad često teško diše kada su pretjerano stimulirana ili umorna. To je zato što imaju vrlo uske nosne prolaze. Ako primijetite da vaše novorođenče često kiše, ne brinite. To je normalno i pomaže vašoj bebi da se riješi sluzi iz nosa.

Osnovni koraci kako čistiti oči, uši i nos bebe:

 width=

  1. Uzmite vaticu i namočite u malo tople vode
  2. Iscijedite dodatnu vodu
  3. Zatim nježno približite vaticu kutovima bebinih očiju, i očistite ih tako da prebrišite od unutarnjih prema vanjskim kutovima.
  4. Koristite novu vaticu za svako brisanje.
  5. Zatim nježno obrišite obje nosnice kako biste se riješili sluzi. Nemojte ništa gurati u bebine nosnice jer to može povrijediti sluznicu nosa i uzrokovati krvarenje.
  6. Obrišite područje iza bebinih ušiju a zatim okolo vanjske strane svakog uha. Nemojte ništa gurati u bebine uši, jer je vrlo lako oštetiti.
  7. Nježno obrišite bebinu bradu i vrat, pazeći da dobro prebrišete i između nabora kože.
  8. Lagano potapkajte bebinu kožu koristeći meki ručnikom. Pazite da osušite i kožu ispod kožnih nabora i iza bebinih ušiju.

Bebe se mogu uzrujati kada im pokušate očistiti lice. Obraćanje bebi umirujućim tonom  ili pjevanjem pjesmice može vam pomoći u tome.

POVEZANO: Popis proizvoda koje trebate kupiti kada dolazi beba!