0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad Promo

Znate li odabrati najbolje pelene? Na ove četiri stvari uvijek treba paziti

Odabir najkvalitetnijih jednokratnih pelena mnogim je mamama iskustvo koje može biti preplavljujuće – u moru informacija o alergenima, tehnikama sušenja i osjetljivoj bebinoj koži, mnogima je važna i isplativost. Kako bismo olakšali potragu za najboljim pelenama, izdvojili smo neke ključne detalje na koje baš uvijek treba paziti.


Pelene su od rođenja do druge ili treće godine konstanta na nježnoj bebinoj koži. Razumljivo je stoga koliki utjecaj pelene mogu imati na zdravlje kože u tzv. pelenskoj regiji. Neželjene pojave poput pelenskog osipa mogu se spriječiti upravo izborom kvalitetnih pelena koje će u isto vrijeme omogućiti savršenu suhoću i maksimalnu nježnost.
Ako ste u potrazi za takvim savršenim pelenama za svoje dijete, ova će vas tema sigurno zanimati. Neovisno o tome imate li tek rođenu bebu ili dijete koje pohađa vrtić, dosad ste se sigurno zapitali kako razlikovati kvalitetne od nekvalitetnih pelena ili pak one s prirodnim vlaknima koje su zdravije za bebinu kožu od onih koje u svom sastavu imaju štetne alergene.

Za početak, morate donijeti odluku o tome želite li za svoju bebu jednokratne ili platnene pelene. Iako će neke mame zagovarati platnene pelene zbog prirodnih materijala od kojih su izrađene, one nisu garancija za manje iritacija bebine kože. Zbog značajno slabije moći upijanja može se javiti osip na bebinoj guzi, a mnogim će bebama i smetati vlažnost tijekom dana ili noći – ovdje uzmite u obzir da bebe, u svojim najranijim danima, mokre i do 20 puta dnevno.

Jednokratne pelene zbog ovoga su puno češći i praktičniji izbor, no i u ovom slučaju morate paziti na nekoliko osnovnih stvari.

UDOBNOST I UČINKOVITOST

Vašoj bebi su potrebne pelene koje će joj osigurati potpunu suhoću, ali i udobnost. Prvo što trebate znati jest veličina pelena koja će bebi odgovarati. Kako rastu, bebe su sve aktivnije — migolje se, pužu, hodaju i trče. Za savršeno prianjanje pelena, pripazite i na dovoljnu fleksibilnost preklapajućih traka koje će vašoj bebi omogućiti nesmetano kretanje, dok će u isto vrijeme biti dovoljno čvrste da pelenu zadrže na mjestu.


CELULOZNA VLAKNA ZA PROZRAČNOST

Pelene od celuloznih vlakana jamče optimalnu cirkulaciju zraka i maksimalnu suhoću pa su najprikladniji izbor za osjetljivu bebinu kožu. Uvijek pazite na to da su pelene koje birate dermatološki ispitane i testirane te da ne sadrže lateks niti alergene.


ISPLATIVOST

Stavka koja nije zanemariva, posebice u današnjim uvjetima sveprisutnog poskupljenja. Kao što je poznato, skuplje ne znači nužno i kvalitetnije pa svakako obratite pozornost na sastav. Imajte na umu da je svaka beba različita i da je uz kvalitetu, najvažnije to da vašoj bebi određeni brand odgovara.


BEST BUY OPCIJA

Proteklih godina na tržištu su prisutne Lupilu pelene koje je veliki broj mama ocijenio best buy opcijom. Visoke ocjene u recenzijama, ovom brendu brojne mame daju ponajviše zbog inovativne Dryway tehnologije i tri upijajuća kanala za poboljšanu distribuciju tekućine, zbog čega se vlaga brzo i ravnomjerno raspoređuje. Uz sigurnu barijeru protiv istjecanja, nema brige da će pelena procuriti, a indikator vlažnosti signalizirat će vam kada je najbolje vrijeme da promijenite pelenu.

Osim ovoga, tanka, udobna i mekana Lupilu pelena izrađena je od ranije spomenutih celuloznih vlakana koja osiguravaju optimalnu cirkulaciju zraka, savršenu suhoću i najveću nježnost prema bebinoj koži. Sve Lupilu pelene također su i dermatološki testirane te ne sadrže lateks ni poznate alergene.

Lupilu brend dio je ponude Lidla Hrvatske u kojemu su cijeli svoj asortiman za malu djecu okupili upravo pod ovim brendom kako bi kupcima još više olakšali snalaženje, ali i pristup proizvodima najviše kvalitete po izrazito pristupačnim cijenama.

Lupilu tako obuhvaća sve – od prehrane za bebe i djecu poput bio kašica različitih okusa, koje mališanima jamče provjerene i hranjive sastojke, do proizvoda za njegu i higijenu, odjeću, obuću, posteljinu i druge tekstilne proizvode, igračke i sl.