Bebe Novorođenčad Savjeti i njega

Kako pomoći tek rođenoj bebi da se što prije prilagodi?

Kako pomoći tek rođenoj bebi da se što prije prilagodi? Bebe.hr portal

Možete pomoći tek rođenoj bebi da se osjeća sigurno nakon što je odjednom došla u svijet u kojem je sve potpuno novo i drugačije.

Vaše će se novorođenče vjerojatno osjećati premoreno. Ali svaka će beba na drugačiji način reagirati i prilagoditi se novoj okolini. Vaša novorođenče može prihvatiti sve nepoznate zvukove i ostati mirno i tiho. Ili mogu izraziti svoje osjećaje na jedini način koji znaju: energičnim plačem.

Neke od njihovih reakcija temeljit će se na instinktima, ali postoji i mnogo toga što možete učiniti kako biste im pomogli da se prilagode.

 

Kako pomoći tek rođenoj bebi da se što prije prilagodi?

tek rođenoj bebi

 

Održavanje vaše bebe na toplom i udobnom te nježno rukovanje pomoći će joj da se osjeća sigurno. Ako je soba svijetla, možda ćete moći pomoći bebinim očima da se prilagode prigušivanjem svjetla. Također ih možete umiriti zvukom svog glasa i držeći ih kožom uz kožu što je prije moguće. Biti blizu vas omogućuje im da čuju vaše utješne otkucaje srca s kojima su se toliko upoznali u proteklih devet mjeseci.

Koža na kožu im također pomaže da upiju vašu toplinu. Ovo je važno jer novorođenčad ne može dobro regulirati vlastitu temperaturu i vrlo im brzo može postati hladno. Pokrijte im ostatak tijela dekom i stavite im kapu na glavu kako bi im bilo toplo.

Vaša se beba rađa s nekoliko snažnih refleksa koji joj pomažu da pronađe vašu dojku i počne jesti. Na primjer, ako im okrenete obraz, okrenut će glavu prema vama kako bi pronašli vašu bradavicu, a možda će čak i prijeći preko vašeg trbuha prema vašim grudima.

Vaše će novorođenče vjerojatno biti prilično budno prvih sat vremena nakon poroda. Ali imali su dan pun događaja, pa se nemojte iznenaditi kada utonu u dug san. Samo vraćaju energiju!

 

 width=

 

Ako ste uzimali bilo koju vrstu opijata pred kraj vašeg poroda kao npr. petidin, vaša beba bi u početku mogla biti pospana. Petidin također može privremeno usporiti disanje vaše bebe . Stoga im može biti teško dojiti u prvih nekoliko dana prije nego što lijek u potpunosti napusti njihov sustav.

Vaša primalja bi vam trebala pružiti dosta podrške kako bi vam pomogla da nahranite bebu. A oboje ćete imati koristi od mnogo maženja koža uz kožu.

POVEZANO: Kako učiniti vrijeme kupanja zabavnim za bebe i malu djecu