0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Kutak za tate Novorođenčad

Kako tate mogu pomoći uspavati bebu

Kako tate mogu pomoći uspavati bebu Bebe.hr portal

Postoji nekoliko načina kako tate mogu pomoći uspavati bebu, a koji definitivno mogu pomoći i bebi da bolje spava!

Naravno, mame imaju tu posebnu vezu sa svojim bebama, ali te premise ne bi trebale biti isprike za tate da čekaju da im partneri kažu kako se brinuti za bebu. 

Vrlo često se mnogi očevi osjećaju malo uznemireno, posebno kada se beba doji i svi noćni podoji su naizgled pod kontrolom. Ali čak i bebe koje se doje mogu imati koristi od očeva doprinosa treninga spavanja, a uloga očeva je vitalna za mnoge obitelji.

Istodobno, studija objavljena u International Journal of Behavioral Development pokazala je kako su očevi koji su se češće angažirali u emocionalnoj podršci sa svojim djetetom, imali djecu koja su noću duže spavala godinu dana kasnije . Dakle, za tatu koji uči kako pomoći svojoj bebi da spava, uključivanje u bebinu rutinu spavanja bit će dugoročna velika investicija.

 

Timski rad funkcionira

 width=

 

Za većinu obitelji to znači da oba roditelja zasuču rukave. Majka i otac ovdje su podjednako važni. Tako se često problem spavanja doživljava kao majčin posao, a razlog za to obično leži u činjenici da mama uzima porodiljni dopust s posla. Ipak, problem sna je problem koji pogađa sve. I ne postoji način da oba roditelja mogu dobro funkcionirati ako je jedan od njih ozbiljno neispavan. Dakle, ovo doista treba biti zajednički problem, a i očevi također moraju preuzeti barem dio odgovornosti.

 

Bebe koje doje trebaju tatin doprinos

Dojene bebe koje se bude iz navike imaju velike koristi od tatinog doprinosa prije spavanja. Tate će lakše učiti bebe na spavanje bez hranjenja. Ne samo da to mami daje predah, već pomaže bebi da stekne samopouzdanje kada treba zaspati bez hranjenja. 

 

Tate mogu preuzeti brigu o hranjenju na bočicu

Ako vaša beba uzima bočicu, tate mogu uzeti jedno ili dva noćna podoja kako bi mama odmorila. Bilo da se radi o izdajanom majčinom mlijeku ili adaptiranom mlijeku, činjenica da hranjenje na bočicu može biti zajednička dužnost. I da se noćna buđenja mogu ravnopravno podijeliti, posebno vikendom.

 

Tate pružaju to rame za plakanje

tate mogu pomoći uspavati bebu

 

Dosljednost je ključna, a kada počnete, trebate završiti. Za neke bebe, ovisno o njihovom temperamentu, to može biti dugotrajan proces. Ponekad nam jednostavno treba netko kome ćemo dati oduška. Netko s kime će podijeliti teret. Netko tko će te držati dok plačeš! To je u redu. Tome služe partneri i jedina stvar koju tata uvijek može učiniti.

 

Tate mogu pomoći uspavati bebu i biti dio rutine prije spavanja

Dobra rutina odlaska na spavanje neophodna je za dobar san bebe, a to je nešto u što se tata stvarno može uključiti. Mnogi očevi jedva čekaju vrijeme za kupanje, a studije su pokazale da očevi koji čitaju svojoj djeci također imaju znatno nižu razinu stresa. Dodatni bonus tate je da kada dođe vrijeme za mamin izlazak s prijateljima, vrijeme za spavanje će proći bez ikakvih problema!

 

Tate mogu podijeliti teret sa svakim buđenjem

tate mogu pomoći uspavati bebu

 

Čak i kada je beba dojena, očevi koji se stvarno žele uključiti mogu to učiniti sa svakim buđenjem. Parove koji rade tako da mama hrani bebu, a zatim se vraća u krevet dok tata podriguje i presvlači bebu. Ključno je pronaći rutinu koja vam odgovara i nastaviti s njom kada dođe vrijeme za trening spavanja.

POVEZANO: Budite uključen tata, pokažite ljubav i odgojite sretno dijete