NovorođenčadŠto mame trebaju

Biti mama nije lak zadatak. Koliko god se pripremale za taj trenutak, kad beba dođe na svijet, sve se mijenja. U našem novom tekstu skrenut ćemo vam pozornost na osnovne stvari koje su novoj mami prijeko potrebne.
2 godine prije

Zaboravite na sve što ste do sad mislile da znate o majčinstvu, slatku odjeću s 400 gumbi i uživanje u kupki dok beba spava (kada točno?). Prvih nekoliko dana nakon rođenja bebe, ono što novopečena mama osjeća je bol, umor i šok (ponekad i sve tri stvari odjednom), pa umjesto da kupujete robicu od 0 do 3 mjeseca, usredotočite se na potrebe majke. Ako se pojavite na njenom pragu nudeći joj neke od ovih stvari, bit će vam doživotno zahvalna.

 

Vlažne maramice

Stavimo na stranu glamurozan život i olakšajmo joj svakodnevicu. Trebat će joj pri ruci cijelo vrijeme.

Dječji podbradak

Vjerojatno je kupila samo par komada. Bit će vam zahvalna kad joj na vrata donesete još desetak komada.

 

Tuširanje

Naći vrijeme od pola sata za tuširanje za novu mamu postalo je predragocjeno, skoro kao put na Karibe. Stoga vam predlažemo da uskočite i pričuvate bebu. Novopečena mama bit će vam zahvalna.

 

Potpora

U prvim danima i tjednima u ulozi mlade mame, sve je novo i uvjerena je da sve radi krivo, budite joj oslonac i podržite je u pomalo zahtjevnim danima majčinstva.

Vrijeme za kavu

Umjesto da je pitate i podsjećate na bolne detalje s poroda, kako i koliko često hrani bebu, te druge aktualne teme o majčinstvu, mi vam  predlažemo šačicu zdravog tračanja uz kavu, kako bi se novopečena mama mogla osjećati kao prije.

 

Maramice

Njeni hormoni divljaju. Nova mama je neispavana, iscrpljena i bori se s raznim emocijama, stoga  su maramice nešto bez čega ne može.

Krema za ruke

S dolaskom bebe u njen život, novopečena mama nikad nije toliko često prala ruke, stoga je  krema za njegu ruku, osim što je korisna, idealan poklon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mateja

Leave a Reply