Djeca Novorođenčad

Što trebamo znati o vlažnim maramicama?

vlažne maramice

Foto: cookie_studio/Freepik

Police dućana prepunjene su različitim vrstama vlažnih maramica – ekološke, prirodne, mirisne, bez mirisa, vlažne maramice s aloe verom i samo s vodom, u okruglim spremnicima, u ponovno upotrebljivim ili jednokratnim putnim pakiranjima. Cjenovno se vlažne maramice jako razlikuju – neke mogu koštati samo nekoliko centi po paketu, a ako se odlučite za vrhunski proizvod ili trošak povećava. No što u stvari treba biti presudno kad birate vrstu vlažnih maramica i kad mijenjate pelene?

Pakiranje košta

Ne moramo vam posebno objašnjavati da pri kupnji maramica zapravo plaćate pakiranje. Na primjer, netko tko je očito puno koristio maramice tijekom putovanja smislio je praktične malene putne pakete. Mnogi roditelji to smatraju vrijednim plaćanja. Velika pakiranja dodatni su trošak, papirnata također… a jedino što se zaista isplati i zaista štedi vaš novac su pakiranja za ponovno punjenje. Zato kupite plastični, čvrsti spremnik i samo mijenjajte maramice unutar njega.

Ne bacajte ih u toalet

Na tržištu ne postoje maramice koje će vaša wc školjka bezbolno progutati. Iskusni vodoinstalateri reći će vam da unatoč nazivu, one koje se mogu isprati i dalje imaju tendenciju da se zaglave u cijevima, a začepljene cijevi znače nove troškove za vaš kućni budžet.

Prekomjerna upotreba maramica

Vjerujte ili ne, svaka promjena pelena ne zahtijeva upotrebu maramica. Ne samo zato što mokraća rijetko iritira, već i zato što današnje super apsorbirajuće jednokratne pelene učinkovito ograničavaju količinu mokraće koja dolazi u kontakt s bebinom kožom. Korištenje maramica za čišćenje nakon obavljanja velike nužde može vam uštedjeti značajnu količinu. Umjesto brisanja guze, operite bebu. Imajte na umu da se umjesto maramica, za brisanje bebe mogu koristiti vlažni papir, mokra krpa ili se beba može isprati u kadi kad god je to prikladno.