Tata nastupa: kako promijeniti pelene?

Odmah na početku neću vas lagati: nije ugodno i smrdi ali što se mora nije teško. Kada vam draga povjeri mališana na čuvanje ne možete ga ostaviti uneređenog zato je važno znati kako promijeniti pelene. Uz moje provjerene savjete postat ćete pravi stručnjak za mijenjanje pelena.
18/12/2018

Kratak i učinkovit savjetnik

Većina se muškaraca potpuno makne od ove zadaće, no bitno je sudjelovati jer mijenjanje pelena trenutak je za povezivanje s djetetom. Majke su tu u prednosti jer imaju više prilika da se povežu pošto većinu dana provode s djetetom. Stoga nemojte odustati kad se beba popiški na vas, kao što se meni dogodilo već nekoliko puta. Nasmijte se tome i razmišljajte i o drugim načinima da se upletete u svakidašnju brigu o bebi. Kako je većina nas na poslu cijeli dan i svaki dan, manje je prilika za to, ali potrudite se pronaći ih.

Prije nego dobijete dojam da vam dijete pogledom govori: “Tko je ovaj frajer koji nas posjećuje samo navečer i vikendima”, uključite se u njezin ili njegov život. Vi možete biti taj koji uspavljuje, čita priče i kupa bebu. Vaša partnerica će to posebno poštovati jer ćete joj dati malo vremena za sebe kako bi se oporavila od cijeloga dana.

Osnovni koraci pri mijenjaju pelena za čistu i sretnu guzu vaše bebe

  1. Po mirisu možete provjeriti da li se radi o malom ili velikom neredu.
  2. Pripremite čistu pelenu, dječje vlažne maramice i kremu za pelensko područje.
  3. Stavite bebu na čistu, sigurnu i ravnu površinu. Nemojte micati pogled s bebe kako se slučajno ne bi okrenula i otkotrljala.
  4. Skinite pelenu, očistite nered, zamotajte i odložite u SMEĆE. Naglašavam jer je meni pelena ostala na stolu pa se nisam baš najbolje proveo.
  5. Vlažnom maramicom očistite bebu (posebno pazite na nabore) i namažite tanak sloj kreme za pelensko područje. Prilikom brisanje uvijek idite u smjeru od naprijed prema nazad kako biste izbjegli prijenos bakterija.
  6. Ostavite nekoliko trenutaka bebu bez pelena na zraku kako bi se posušilo pelensko područje ali ne garantiram da u ovom trenutku nećete biti popišani.
  7. Nježno primite bebine noge u jednu ruku i gurnite čistu pelenu ispod njezine guze. Ravnomjerno, ali ne prečvrsto, zalijepite bočne ljepljive trake kako bi pelena čvrsto stajala.
  8. Gotovo, pelena je promijenjena! Vi ste sigurno umorni, a beba čista i sretna.

Marko

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr