0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Osnove oblačenja beba za spavanje

Osnove oblačenja beba za spavanje Bebe.hr portal

Oblačenja beba za spavanje u dovoljno odjeće omogućava im da im bude toplo bez pokrivača. Bebe spavaju dobro i sigurno kada im nije ni prevruće ni prehladno.

Međutim jako je važno i da im ne bude prevruće. S obzirom da je to povezano s iznenadnom neočekivanom smrću u djetinjstvu (SUDI), uključujući SIDS i smrtonosne nesreće tijekom spavanja . Bebi bi trebalo biti ugodno toplo – ne vruće, znojno ili hladno.

 

Osnove oblačenja beba za spavanje

oblačenja beba za spavanje

 

Sobna temperatura
Ako mislite da je bebina soba previše topla, možete koristiti podni ili stropni ventilator kako biste održali ugodnu temperaturu u sobi. Najsigurnije mjesto za podni ventilator je na suprotnoj strani sobe, dalje od vaše bebe.

Ako je bebina soba jako hladna, možete upotrijebiti grijač kako biste zagrijali sobu na ugodniju temperaturu. Držite vrata malo otvorena, kako se bebina soba ne bi pregrijala. Nikada nemojte koristiti električne deke ili termofore za grijanje bebe tijekom hladnijeg vremena.

 

Bez šešira i kapica u krevetu

 width=

Bebe se hlade ispuštanjem topline iz glave i lica. I mogu se brzo pregrijati ako zaspu noseći kape ili kapice. Stoga je važno da bebina glava bude nepokrivena tijekom spavanja. Pokrivala za glavu u krevetu također mogu predstavljati opasnost od gušenja.

 

Odjenite bebu slojevito
Odjenite svoju bebu u slojeve pripijene odjeće, a ne samo u debelu pidžamu. Možete dodavati ili oduzimati slojeve kako se temperatura mijenja.

 

Bebina temperatura
Ruke i stopala vaše bebe mogu biti hladne, ali to nije dobar pokazatelj temperature. Možete saznati koliko je vašoj bebi stvarno vruće tako da opipate bebina leđa ili trbuščić.

 

POVEZANO: Zašto bebe plaču? Što time govore