0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Preparati i škarice za njegu bebinih noktiju

škarice za njegu bebinih noktiju

Preparati i škarice za njegu bebinih noktiju moraju biti iznimno nježni kako ne bi iritirali ili oštetili glatku kožu vaše bebe. Novorođenčad ima izuzetno meke nokte, koji mogu biti iznenađujuće dugi pri rođenju.

Unatoč njihovoj mekoći, ovi nokti ipak mogu uzrokovati slučajne ogrebotine na nježnoj koži vaše bebe. Pogotovo zato što dojenčad ima ograničenu kontrolu nad svojim pokretima i često čine nevoljne trzajne pokrete. Rano uspostavljanje rutine njege noktiju ključno je za sprječavanje takvih incidenata. Kad kupate svoju bebu, iskoristite priliku i provjerite duljinu njezinih noktiju i podrežite ih ako prelaze vrhove prstiju kako biste izbjegli grebanje. POVEZANO: Rast noktiju kod beba

Škarice za njegu bebinih noktiju i kako ih koristiti

Najbolje je podrezati nokte nakon kupanja kada su mekši. Druga mogućnost je podrezati nokte dok beba spava, poduzimajući iste mjere opreza.

Koristite male škare posebno dizajnirane za bebe sa zaobljenom površinom za rezanje. Izbjegavajte korištenje škarica za nokte za odrasle.

Radite u području s dovoljno osvjetljenja kako biste osigurali odgovarajuću vidljivost.

Stavite bebu na podstavljenu i ravnu površinu ili je postavite u svoje krilo.

Držite i poduprite bebinu ruku ili stopalo jednom rukom, pričvrstite prst ili nožni prst nokta koji namjeravate rezati.

Pažljivo namjestite oštricu škarica ispod bebinog nokta na ruci ili nozi. Prije bilo kakvog pritiska za rezanje nokta, nježno povucite jastučić na djetetovom prstu ili nožnom prstu kako biste bili sigurni da nećete slučajno porezati kožu.

Podrežite nokte ravno poprijeko kako biste spriječili urastanje noktiju.

Slijedeći ove prakse, možete održavati nokte svoje bebe na sigurnoj duljini, smanjujući rizik od slučajnih ogrebotina, a istovremeno promičući njihovu opću dobrobit.

Odabir pravih krema i ulja za bebine nokte može pomoći da budu zdravi i zaštićeni. Potražite nježne proizvode za bebe koji su formulirani sa sigurnim sastojcima. Dječje kreme za nokte osmišljene su da vlaže i njeguju nježnu kožu oko noktiju, sprječavajući suhoću i pucanje. Ove kreme često sadrže prirodne sastojke poput kamilice ili nevena, poznatih po svojim umirujućim svojstvima.

Ulja za dječje nokte također mogu biti korisna jer hidratiziraju i pomažu u jačanju noktiju. Potražite ulja koja su posebno formulirana za dojenčad i ne sadrže jake kemikalije. Ne zaboravite se uvijek posavjetovati sa svojim pedijatrom prije upotrebe bilo kojeg novog proizvoda na koži vaše bebe.

POVEZANO: Loveda – Prva bio kozmetika za bebe na bazi organske kamilice!