0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Koliko često kupati svoju bebu i kada je najbolje vrijeme?

Koliko često kupati svoju bebu i kada je najbolje vrijeme? Bebe.hr portal

Mnogi novi roditelji često se pitaju koliko često kupati svoju bebu kako bi bila čista i zdrava, a istovremeno da joj ne isušuju kožu i ne iritiraju prečestim pranjem.

 

Koliko često kupati svoju bebu?

Nije potrebno kupati bebu svaki dan — bit će dovoljno otprilike 2-3 puta tjedno. Iako ćete možda otkriti da se vaša beba opušta kad je okupana i volite uključiti kupanje kao dio njihove rutine prije smirivanja.

Možda ćete morati češće kupati bebu nakon što počne jesti krutu hranu. Kad bebe uče kako se same hraniti, uvijek ima više nereda za čišćenje,

 

Kada je najbolje vrijeme za kupanje bebe?

Koliko često kupati svoju bebu

Ne postoji savršeno vrijeme za kupanje — bilo koje doba dana ili večeri je dobro za kupanje bebe. Pokušajte odabrati vrijeme kada postoji manja vjerojatnost da će se vašoj bebi prehladiti i kada nemate žurbe.

Možete odabrati da vaš partner ili druga odrasla osoba kojoj vjerujete bude uz vas dok kupate bebu, barem u prvim tjednima.

 

Što trebam za kupanje svoje bebe?

Nakon nekoliko dana prakse, shvatit ćete što vam najviše odgovara. Općenito, korisno je imati:

  • Kadu koja je stabilna i na udobnoj visini tako da se ne morate previše saginjati.
  • Barem jedan veliki ručnik.
  • Blago sredstvo za čišćenje. Ako vaša beba ima suhu kožu, koristite hidratantno sredstvo za čišćenje bez sapuna. Mnoga sredstva za pranje za bebe također su prikladna za korištenje kao šamponi, samo pazite da im dobro isperete tjeme.
  • Čista pelena i odjeća.

Gdje mogu okupati svoju bebu?

Bebe obično ne mare u čemu se kupaju, sve dok imaju prostora za kretanje i ako je voda dovoljno duboka da im ne bude hladno. Kupke za bebe idealne su jer su prenosive, lako se prazne i čiste. Neki roditelji vole koristiti kuhinjski sudoper u prvim tjednima života svoje bebe prije nego što pređu u veliku kadu. Možda biste željeli koristiti veliku kadu čim vaša beba pređe fazu novorođenčeta.

POVEZANO: Je li sigurno tuširati bebu?