25 do 40 tjedana Bebe Novorođenčad Savjeti i njega Trudnice

Želite organizirati Baby Shower? Kada ga planirati i tko ga organizira?

Želite organizirati Baby Shower? Kada ga planirati i tko ga organizira? Bebe.hr portal

Kako biste bili sigurni da će se svi, uključujući i Vas, dobro zabaviti, slijedite ove smjernice za planiranje vaše idealne baby shower zabave prije rođenja djeteta!

 

Kada početi planirati baby shower?

 

Baby Shower

Baby shower obično se održava četiri do šest tjedana prije bebinog termina poroda. U tom periodu dovoljno trudnoća je već dobro odmakla i dovoljno je rano da se izbjegne da beba dođe ranije i poremeti planove zabave.

Međutim, neki više vole organizirati ga nakon poroda tako da i beba može prisustvovati.

Neki budući roditelji radije ne primaju darove sve dok se beba ne rodi iz vjerskih, kulturoloških ili straha od “loše sreće”. U tom slučaju možete započeti s nekim preliminarnim planiranjem, ali pričekajte da se beba rodi da odredite datum tuširanja.

 

Tko planira i organizira proslavu?

 width=

 

Prema tradiciji, domaćin rođendana trebao bi biti prijatelj ili rodbina poput sestrične ili tete umjesto bliskog člana obitelji. Vjeruje se da se ovaj običaj razvio kako bi se izbjegao dojam da je obitelj jednostavno na misiji prikupljanja darova.

Međutim, ovo se pravilo više ne poštuje striktno. Zapravo, obično se smatra savršeno prihvatljivim da brat ili sestra, ili čak budući bake i djedovi budu domaćini ili suorganizatori proslave djeteta. Ipak, još uvijek je neobično da budući roditelj organizira vlastiti baby shower.

 

Koga biste trebali pozvati na baby shower?

Naravno, bliski prijatelji i članovi obitelji trebali bi biti na vrhu popisa gostiju. Osim toga, odaberite samo goste koji bi rado slavili i kupili poklon. Svakako se trebate posavjetovati s “počasnim gostom” i dopustiti mu da pozove koga god želi. Naravno, imajući na umu eventualna ograničenja prostora i preferencije domaćina.

 

Što su zajednički baby showeri?

Baby Shower

 

Sve je češće uključivanje muškaraca, odnosno prijatelja, partnera i rodbine na popis gostiju. Ali pozivanje muškaraca može promijeniti kemiju zabave. Vi i buduća mama možda ćete se brinuti da morate odlučiti između tog tradicionalnog “rituala ženskog povezivanja” ili više zajedničkog iskustva. 

Vi i budući roditelj najbolje poznajete svoje goste i možete odlučiti koji će popis gostiju najbolje odgovarati dinamici zabave kojoj se nadate.

Pitajte buduće roditelje o njihovim preferencijama po tom pitanju. Čak i na samo ženskoj zabavi, drugi budući roditelj često se pojavi pred kraj tuširanja kako bi svima zahvalio na darovima.

 

Trebate li sastavi popis za kupnju?

Baby Shower

 

Mišljenja se razlikuju oko registracije za darove za bebe. Neki ljudi misle da je pohlepno sastavljati “popis za kupnju” za prijatelje i obitelj. Dok drugi vole pomagati budućim roditeljima da se opskrbe osnovnim stvarima

Ako se ipak odlučite registrirati, to možete učiniti putem trgovine, kataloga ili online servisa. Ove opcije su praktične i štede vrijeme počasnom gostu, koji može izbjeći duplikate i povrate. Registri su također korisni za goste koji možda ne znaju što pokloniti.

Međutim nikada nemojte uključivati ​​popis na pozivnicu. Stavite ga na poseban papirić ili pustite zainteresirane goste da se raspitaju kod domaćina.
Nikad ne inzistirajte da gosti koriste popis (uvijek bi trebali imati mogućnost davanja što god žele).

 

 width=

 

Na kraju ne zaboravite i organizaciju odnosno brigu oko hrane i piće, ima li dovoljno mjesta za goste da mogu svi sjediti. Kao i priprema pozivnica i zahvalnica koje ćete gostima slati!

POVEZANO: 6 stvari koje možda niste znali o dojenju