1. godina 2. godina 3. godina Djeca

15 stvari koje djeca najviše vole!

15 stvari koje djeca najviše vole! Bebe.hr portal

Naša djeca nas mogu naučiti puno toga, posebno kroz stvari koje djeca najviše vole i koje su obično jako jednostavne. Pomažu nam zapravo obratiti pozornost na ono što je uistinu važno u životu.

Kao odrasli mislimo da znamo sve o životu. A kada su djeca u pitanju, nehotice ulazimo u način propovijedanja i skloni smo im držati neželjene propovijedi. Omogućite si kao i vašem djetetu dati uživati ​​u pravoj životnoj sreći.

 

15 malih stvari koje djeca najviše vole:

 

1. Nepodijeljena pažnja

Jedna od stvari koje djeca najviše vole je dobivanje pažnje, i to puno pažnje. Pogotovo od roditelja. Dakle, sklonite taj telefon i upoznajte svoje dijete oči u oči. Ako zaista obraćate pažnju na njih, obasut će vas najčišćom ljubavlju na svijetu. Ovo se također odnosi i ako imate nekoliko djece, svako od njih treba svoje vrijeme s vama kako bi se povezali i osjećali posebno.

 

2. Njihova umjetnička djela

Ponosno izlaganje svojih kreacija nesumnjivo je jedna od stvari koje djeca vole. Cijenite svoju djecu kada kreiraju. Pohvalite ih potaknite da nastave kreirati mala umjetnička djela i dalje.

stvari koje djeca najviše vole

 

3. Slušanje

Vaše dijete možda neće moći prenijeti sve svoje misli i osjećaje. Međutim ako ih slušate pomoći ćete im da osjećaju da vam je stalo i da slušate ono što istinski govore. Dakle, slušajte ih!

Djeca vole stvarati, čak i ako ono što slikaju ili lijepe nije remek-djelo. Važan je proces.

Ovo je jedna od najvažnijih lekcija koje treba naučiti, jer smo mi, odrasli, uvijek više orijentirani na rezultate. I, usred utrke za postizanjem uspjeha, zaboravljamo uživati ​​u procesu i živjeti život!

Pokazivanje interesa za stvari koje djeca vole može ih približiti vama i podići vaše povezivanje na drugu razinu.

 

4. Njihov svijet

Čini se da jedna od stvari koje sva djeca rade je život u neprestanom svijetu izmišljotina. Kao roditelj, morate biti odgovorni i razboriti. Ali s vremena na vrijeme izađite iz zone odraslih i dozvolite si i vi malo oduška.

Izvrstan način da to učinite je pridružiti se njihovom izmišljenom svijetu. Koga briga ako Lego kockice zapravo nisu žive? Ili lutka stvarno nije ništa zapravo rekla. Samo nastavite i zabavite se!

stvari koje djeca najviše vole

 

5. Čuti “Volim te”

Iako vjerojatno pokazujete svoju ljubav prema svom djetetu, svi vole i čuti to. Zato budite glasni i svim srcem recite svom djetetu “Volim te”! Nije li lijepo da nas djeca pamte po tome koliko smo im puta rekli da ih volimo?

 

6. Plesne zabave

Ako razmišljate o tome što djeca vole, ples je ono što vole! Ples im omogućuje da se slobodno izraze, a također je jedan od najboljih načina vježbanja.

Pustite hrpu dječjih plesnih melodija i pokažite im neke svoje plesne pokrete.

 

7. Maženje

Maženje je jedna od stvari koje vole sva djeca. Djeci je potreban fizički dodir, a ništa nije bolje od maženja. Dakle, kada shvatite da su vaša djeca nerazumno nervozna, sada znate što treba učiniti!

 

8. Najbolji prijatelji

Djeca vole svoje roditelje i ništa ne može promijeniti ovu činjenicu. Ali, u isto vrijeme, istina je i da trebaju ljude svojih godina koji ih vole i prihvaćaju. Stoga ih uvijek ohrabrujte i pomozite im da njeguju prijateljstva s drugom sjajnom djecom.

stvari koje djeca najviše vole

 

9. Izbor

Pa, kad razmišljate o tome što mala djeca vole, pokušajte se usredotočiti i na ono što im se ne sviđa. Na primjer, djeca očito ne vole da im se govori što da rade.

Kako stare, posebno cijene izbore. Čak i ako je u pitanju odabir između poslova koje će obavljati ili kada ih rade, vole moć izbora. Pomaže im da imaju malo kontrole. Ne govorite svom djetetu što da radi cijelo vrijeme, već ga usmjeravajte. Ponudite opcije i razgovarajte o tome što žele raditi u životu.

 width=

10.Tradicije

Rođendani, festivali i druge obiteljske tradicije su stvari koje djeca vole. Ove prilike omogućuju im da se uključe u razne aktivnosti sa svojim obiteljima i pomažu im u poticanju osjećaja zajedništva.

Kad dođu rođendani ili praznici, djeca se najviše raduju ukrašavanju i proslavi. Obilježite proslave fotografijama. Možda ih ne cijene sada ali jednog dana gledanje na svoje slike i slušanje priča o tome kakvi su bili kada su bili mali biti će im važno.

 

11. Glupiranje

Djeca vole biti blesava, a još više vole kada su im roditelji blesavi. Naravno ako ovo nije svaki dan, odnosno prečesto. Odličan je način za povezivanje. Kroz zajedničko glupiranje. I nasmijavanje.

 

12.Podrška

 width=

Ako je djetetov omiljeni sport, na primjer, nogomet, a vi podržavate njegovu strast i dajete mu priliku da se njome bavi, za dijete nema ništa bolje.

 

13.  Struktura i predvidljiv raspored

Djeca neće riječima reći da su im potrebna pravila i granice, ali hoće svojim postupcima.

Djeca koja testiraju granice i pravila zapravo provjeravaju strukturu da vide koliko je jaka. Kad shvate da je jaka, osjećaju se sigurnije. A postoji i osjećaj ugode kada znate da obroci, vrijeme spavanja i igranje dolaze u određeno vrijeme.

Uz predvidljiv raspored također dobivaju osjećaj sigurnosti i sigurnosti. Taj im osjećaj pomaže u izgradnji povjerenja u vas.

 

14. Vrijeme s bakom i djedom

 width=

Djeca imaju posebno srodstvo sa svojim bakama i djedovima i kvalitetno vrijeme s njima jedna je od stvari koje djeca vole, svim srcem. Dakle, pomozite im omogućiti poseban trenutak s bakom i djedom da se i sa njima mogu povezati.

15. Kada nema žurbe

Gaženje po lokvama i mirisanje cvijeća samo su dio zabave kada dijete ide bilo gdje.

Dakle, ako idete zajedno u trgovinu ili liječničku ordinaciju, otiđite ranije da uzmete u obzir i vrijeme koje će vaše dijete htjeti iskoristiti da istraži svijet oko sebe. kako ne biste žurili.

 

Ovo su neke od stvari koje djeca vole i cijene od srca. Moramo pokušati poraditi na i na nama  kako bismo svojoj djeci pružili povoljno okruženje za poticanje njihovog veselog i zdravog rasta.

POVEZANO: Prilagođavanje roditeljstva temperamentu vašeg djeteta