Bebe Djeca Kutak za tate

5 stvari koje kći treba od svog oca

5 stvari koje kći treba od svog oca Bebe.hr portal

Ima puno stvari koje svako dijete treba od svog oca, kao i od majke, ali danas smo odlučili sažeti kojih je to ključnih 5 stvari koje kći treba od svog oca!

Tate obratite pažnju na slijedeće:

1# Aktivno zainteresiran

Za početak, kći treba od svog oca da bude aktivno zainteresiran za njezin život! Što to znači? To znači da bi otac trebao sudjelovati u hobijima i aktivnostima svoje kćeri – pokazujući interes. Pokažite svojoj kćeri da ste zainteresirani za njezin život tako što ćete saznati više o njenom životu i pokušati postati dio njega.

 width=

Zašto je to važno? Naučiti će te svoju djevojčicu (nešto što mnogim, ako ne i većini žena nedostaje kroz život ili se bori s tim) da je bitno u odnosu dijeliti sebe ali i primati. Znači primati pažnju, ljubav, vrijeme i brigu od muškarca. To je dosta ključno kasnije u odnosima, kada postane žena, da ima balans u primanju i davanju.

2# “Lead by the example”

Voditi primjerom znači ukazati na željeno ponašanje svojim vlastitim ponašanjem (umjesto svojim riječima). A prva veza koju kći doživljava je ona između majke i oca. Otac koji pokazuje fizičku naklonost, poštovanje i istinsko partnerstvo sa suprugom pruža primjer koji će njegova kći htjeti zrcaliti u vlastitom životu. Njezin otac postavlja standard za sve ostale muškarce u njezinom životu. A pozitivan uzor pomoći će joj da odabere kvalitetnog partnera u budućnosti.

3# Emocionalna podrška

Kada otac potpuno podrži svoju kćer, ona će razviti samopoštovanje i pozitivnu sliku o sebi. To ne znači da se uvijek morate složiti s njom. Ali pokazati ćete joj da iako se možda ne slažete uvijek s njezinim izborom, i dalje vjerovati u nju kao osobu i imati povjerenja u njezine sposobnosti.

kći treba od svog oca

4# Shvatite ozbiljno njene probleme i pitanja

Možda se njeni problemi i pitanja ponekad čine smiješni iz Vaše perspektive, ili čak slatki i simpatični, ali vjerojatno ih ona tako ne doživljava. Zato umjesto da odmahujete rukom kada Vaša kći dođe k vama i razgovara o osobnim pitanjima i problemima, odnosite se s poštovanjem i povjerenjem.

5# Ona treba Vašu bezuvjetnu ljubav

Bezuvjetna ljubav zahtijeva da kći zna koliko god loše zabrljala, njen otac će biti uz nju, ne da je ismijava i ponižava, već da oprosti.

POVEZANO: Otac pun ljubavi: Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje dijete