Bebe Djeca Savjeti i njega

Ideje kako vrijeme kupanja učiniti zabavnim

Ideje kako vrijeme kupanja učiniti zabavnim Bebe.hr portal

Kod djece koja imaju strah od kupanja ili im se samo ne da, pokušajte vrijeme kupanja učiniti zabavnim i olakšajte si muku!

Možete pomoći svom djetetu da se osjeća sigurno ako budete nježni. Vaša ruka ili sredstvo za pranje lica na djetetovom trbuhu ili prsima može pomoći da se osjeća sigurnim u kadi. To također održava njihovu temperaturu ravnomjernom i održava ih toplima.

Kako biste vrijeme kupanja učinili zabavnim probajte slijedeće:

 

Ubacite igračke

kupanja učiniti zabavnim

 

Kupite posebne igračke samo za vrijeme kupanja kao što su bojice za kupanje, štrcajuće igračke i ljevci koji su im izvrsna zabava. I neka vaše dijete odabere novu pjenušavu kupku ili posebnu igračku.

Neka vaše dijete vježba kupanje igračke ili lutke kao dio svoje igre. Ovo je zabavno i može im pomoći da razumiju koncept vremena za kupanje.

 

Zajedničko kupanje

 width=

 

Ako imate više djece kupajte ih zajedno što može vrijeme kupanja učiniti zabavnim. Bez obzira na godište. Na primjer, stavite svoje malo dijete i predškolsko dijete u isto vrijeme. Na ovaj način djeca se mogu igrati zajedno u kadi, a plašljivo dijete može vidjeti da braća i sestre uživaju u kadi.

 

Zajedničko vrijeme

kupanja učiniti zabavnim

 

Iskoristite vrijeme kupanja kao priliku da provedete vrijeme sa svojim djetetom. Pjevajte pjesme, čitajte priče i igrajte igrice dok se perete.

Ako je vaše dijete dovoljno staro, neka odabere mekani, šareni ručnik samo za kupanje. Ili koristite sapune ili šampone prikladne za djecu s mirisom koji vaše dijete voli.

 

Unesite promjenu

Ako se vaše dijete boji kupanja ili ga samo izbjegava jer mu se ne da pokušajte ispočetka. Ali krenite od temelje i promijenite i vrijeme i rutinu kada kupate svoje dijete. Također neka djeca više uživaju u kupanju ujutro, kada nisu umorna.

POVEZANO: Kako povijanje bebe utječe na njene bokove