1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Ideje za lakše hranjenje malog djeteta

Ideje za lakše hranjenje malog djeteta Bebe.hr portal

Donosimo prilično jednostavne strategije i ideje za lakše hranjenje malog djeteta koje funkcioniraju i koje možete svakodnevno prakticirati!

  • Započnite dan pravom hranom. Doručak je jedan od najlakših obroka u danu za hranjenje malog djeteta i može uključivati ​​minimalno “kuhanje”. Razmislite o organskom jogurtu s niskim udjelom šećera, kruhu od cjelovitog zrna s maslacem od kikirikija, domaćim zobenim pahuljicama, voću i jajima.
  • Za lakše hranjenje malog djeteta omogućite hranu koja je laka za jelo. Mala djeca vole hranu koju mogu držati sami: cijele zelene mahune, trakice crvene paprike, pečenu mrkvu, banane narezane na trakice, komade kruha od cjelovitih žitarica itd.
  • Pripremite večere u kojima može uživati ​​cijela obitelj. Nemojte kuhati posebno za malu djecu, kuhajte za cijelu obitelj. Kao na primjer varivo od leće.

 width=

 

  • Kada učite novu hranu ili okuse kušajte pred djetetom i pokažite koliko vam se sviđa hrana. Jednom kad vidi kako vi jedete i samo će htjeti probati.
  • Napravite potpuno prirodne slastice. Primjerice od smrznutog jogurta, kao nadjev za na primjer pitu od jogurta od jagoda. Sve dok je okus uravnotežen i nije previše gorak ili sladak, smoothie je izvrstan način za unos hranjivih tvari za djecu.

 

lakše hranjenje malog djeteta

 

  • Pretvorite i najjednostavnija jela u zabavu uz minimalni trud. Primjerice uz juhu od rajčice unesite malo dječjeg štiha i pripremite tostiće sa zvijezdama! Hrana zabavnog oblika može dodati uzbuđenje svakom obroku – i iskreno, i za odrasle.
    Budite strpljivi i zadržite vjeru, djeci je potrebno najmanje 7 puta da prihvate novi okus, često i više. Dakle, umjesto da pretpostavite da Vaše dijete ne voli neku vrstu hrane, moguće je i da ju nije probalo dovoljno puta.

POVEZANO: Znanstveno utemeljene prednosti konzumacije vode