1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Kada mogu ostaviti svoje dijete samo na nekoliko minuta?

Kada mogu ostaviti svoje dijete samo na nekoliko minuta? Bebe.hr portal

Ne postoji čvrsto pravilo da dijete ostavite samo na nekoliko minuta. Prije nego što se odlučite na to, morate pažljivo razmisliti o ukupnoj sigurnosti djeteta i vlastitoj razini udobnosti. 

Obično je u redu ostaviti malu bebu samu u krevetiću dok se, na primjer, na brzinu tuširate. Naravno da se to ne odnosi i na ljuljačke i sjedalice koje nisu tako sigurne.

Ako ste jako nervozni, uvijek možete nositi bebu u njezinoj sjedalici u kupaonicu sa sobom.

 

 width=

 

Kada vaše dijete bude imalo dvije ili  tri godine, vjerojatno se može sigurno nekoliko minuta igrati samo u sobi. Međutim samo u slučaju da je zaštićeno od dohvata potencijalno opasnih stvari kao i druge djece. I sve dok je u vašem dometu tako da ga možete čuti dok se igra.

Dok ste izvan sobe, osluškujte normalno brbljanje i cviljenje vašeg djeteta dok se igra. Ako stvari izgledaju previše tiho predugo to nije dobro i radije budite sami sebi dosadni i odite provjeriti.

Naravno, možete li ostaviti dijete samo također ovisi i o sobi gdje se nalazi. Nikad ne biste trebali ostavljati dijete samo na mjestu koje nije u potpunosti zaštićeno. Ili na mjestu koje ima pristup bazenu ili vodi.

Također nikada ne biste trebali ostavljati dijete samo u kadi dok ne napuni najmanje 7 godina. Dijete koje se posklizne i udari glavom moglo bi se utopiti u samo par centimetara vode za nekoliko minuta.

POVEZANO: Igranje je način na koji mala djeca uče!