1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Igranje je način na koji mala djeca uče!

Igranje je način na koji mala djeca uče! Bebe.hr portal

Igranje je način na koji vaše dijete istražuje i uči o svijetu dok raste i razvija se. 

Kao roditelji, možete podržati i potaknuti igru. Omogućite svom djetetu puno vremena za igru ​​i pridružite se zabavi kad god možete!

 

Igra je način na koji se mala djeca pripremaju za školu

 width=

  • Uče kako se osjećati ugodno s drugom djecom i kako biti dobar prijatelj.
  • Igra priprema djecu za učenje – obraćaju pažnju na odrasle, igraju s drugima i osjećaju se ugodno i kada su daleko od roditelja.
  • Igra pretvaranja jedan je od načina na koji djeca uče o teškim osjećajima poput ljutnje i straha.

Mjesta u vašem domu na kojima provodite puno vremena neka budu sigurna mjesta na kojima se vaše dijete može igrati i biti lako pod nadzorom. Dajte svom djetetu puno vremena za istraživanje. Neka istražuje vodu, pijesak, kutije, vrećice ili bilo koji drugi sigurni predmet koji vašem djetetu bude zanimljiv.

Osigurajte jednostavne i sigurne predmete, poput plastičnih čaša i tanjura, lonaca i tava, knjiga, kocki, alata za igru ​​i bojica. Na taj način vaše dijete može kopirati vaše postupke i rad. Predmete treba pohraniti na sigurno mjesto gdje ih djeca mogu lako vidjeti i doći do njih.

 

Savjeti za igru :

Igranje

Opišite što se događa vašem djetetu. Kao na primjer “Vidim da si nacrtala plavi krug.” ili “Kakav si dug skok napravio!”

Postavljajte pitanja. Kao na primjer “Kako si napravio ovu ukusnu juhu?” ili “Što ćeš sada sljedeće pripremiti?”

Pronađite predmete koji odgovaraju interesima vašeg djeteta. Ako vaše dijete voli gledati mrave kako hodaju po pločniku, pročitajte knjigu o kukcima!

Kada svom djetetu dopustite da vodi aktivnosti, dobivate prozor u divan svijet malog djeteta. Svijet u kojem je sve novo i puno mogućnosti.

 

Dječja igra može biti težak posao za roditelje

Igranje

Igra s djetetom oduzima puno vremena i energije. Kada ste umorni, vaše će dijete to znati. Pronađite vrijeme za sebe. Možda vam obitelj može pomoći ili će vam prijatelj paziti na dijete nekoliko sati. Vratit ćete se s više energije i radosti. Ako se vi zabavljate, velike su šanse da se i vaše dijete zabavlja i uči.

Ako primijetite da gubite strpljenje, to je znak da vam treba malo vremena za sebe! Obavijestite ljude kada trebate podršku ili pomoć. 

POVEZANO: Na što je dobro obratiti pažnju prilikom odabira vrtića za vaše dijete