0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad Savjeti i njega

Savjeti kako se pakirati za putovanje kada imate djecu

Savjeti kako se pakirati za putovanje kada imate djecu Bebe.hr portal

Pakirati za putovanje kada imate djecu može dati osjećaj kao da morate spakirati cijelu kuću samo za tjedan dana dugog odmora.

Ali postoji nekoliko trikova koje možete isprobati kako biste pojednostavili ono što ponesete bez osjećaja da postajete potpuni minimalist. Jer, ozbiljno, ne želite vući hrpu prtljage dok još uvijek pokušavate držati svoje dijete za ruku.

I nemojte se bojati biti malo kreativni ako nešto pođe po zlu i nemate ono što trebate. Ta muslinska deka za bebe također može biti i pokrivač za dojenje, zaštita za sunce i dekica za avion. Možete ju namotati i postati će jastuk. Ili ga upotrijebiti za brisanje nereda u krajnjem slučaju.

 

Kako se pakirati za putovanje kada imate djecu?

 width=

Ograničite opremu

Što su djeca mlađa, to će vam trebati više opreme. Međutim nije zaista potrebno nositi visoku stolicu, krevetić, autosjedalicu, ruksak za igru ​​i kolica? To je ludilo. Možda biste trebali dobro razmisliti bez kojih stvari možete. Primjerice možete ponijeti nosiljku umjesto kolica. Ili ako je vaše dijete malo starije, možda biste trebali kupiti lagana kišobran kolica?

Ako planirate odsjesti na Airbnbu, možete filtrirati nekretnine prema onima koji imaju dječji krevetić unutar padajućeg izbornika pogodnosti. Ili unaprijed nazovite smještaj u kojem ćete odsjesti i pitajte imaju li dječji krevetić koji možete rezervirati.

Kako biste smanjili količinu igračaka, dajte svakom djetetu vlastiti ruksak (po mogućnosti mali). I recite im da mogu ponijeti igračke i knjige koje god žele koliko stane u ruksak. Koji ako su dovoljno veliki mogu sami nositi. Neki hoteli i odmarališta omogućavaju i ručnike za plažu pa možete provjeriti i sa njima imaju li tu uslugu.

 

Planirajte što će nositi

Manje je vjerojatno da ćete se previše spakirati ako unaprijed isplanirate što će svako dijete nositi svaki dan. Naravno to uključuje i da ste pogledali prognozu lokacije na koju idete. Ne očekujte da će vaše dijete moći ponovno obući odjeću osim pidžame, trenirke i kupaćeg kostima. Svakodnevno kapanje sladoleda praktički je jamstvo. Osim ako ste u apartmanu sa veš mašinom, onda uvijek možete oprati i hrpu rublja.

Ako postoje odjevni predmeti koje vaša djeca mogu ponovno obući, nemojte se brinuti ako stvari ne odgovaraju točno. Djeca se mogu izvući sa svim vrstama ludih kombinacija, a i dalje će izgledati slatko!

Ograničite za svaku osobu na dva para cipela, ako je moguće. Za odmor na plaži to bi moglo značiti sandale i par tenisica. Najglomaznije cipele nose se na obujte im na dan putovanja pa ih ne morate trpati u kofer.

pakirati za putovanje kada imate djecu

Motajte

Odjeća na motanje zauzima manje prostora od odjeće na sklapanje. Stavite odjeću u slojeve, s košuljom i kratkim hlačama ili hlačama presavijenim napola uzdužno. A zatim na vrh stavite donje rublje i čarape, a zatim ih smotajte zajedno.

Stavite role odjeće u kocku za pakiranje kako bi stvari bile zatvorene i organizirane. A zatim možete jednostavno premjestiti kocku svake osobe u komodu kada stignete. Ili možete staviti rolne odjeće u plastične vrećice s patentnim zatvaračem, ​​pazeći da istisnete što je moguće više zraka kako bi se složili pomalo ravno.

Ako imate znatiželjnog mališana koji voli vaditi odjeću iz košara za rublje i ladica, vjerojatno će i on obožavati kopati po vašoj uredno spakiranoj prtljazi. Međutim ako je sve ovako posloženo, i dalje će biti relativno lako pospremiti i organizirati.

 

Kupite kad stignete

Neke stvari ostavite za destinaciju da ju kupite tamo. Nemojte se razbijati pokušavajući ugurati pelene i maramice za tjedan dana u prtljažnik. Spakirajte dovoljno za put i kupite još kad stignete. Osim ako baš ne idete na kampiranje u prirodu. Ili na pusti otok.

Možete učiniti isto za sve svoje toaletne potrepštine ako nemate dovoljno prostora. Iako je dobra ideja ponijeti mali pribor za prvu pomoć s dječjim flasterima. Nemojte se uhvatiti u sve scenarije “što ako” i upasti u zamku osjećaja da trebate donijeti hrpu nasumičnih stvari. Velike su šanse da ćete ondje lako pronaći sve što vam zatreba. Opustite se, odmor je.

POVEZANO: Što učiniti kada se vaša beba neprestano budi noću?