Djeca Savjeti i njega

Knjige za djecu: Ovi naslovi razveselit će vašeg mališana!

Knjige za djecu: Ovi naslovi razveselit će vašeg mališana! Bebe.hr portal

Knjige za djecu idealan su alat za učenje i zabavu pomoću kojeg ćete razvijati kognitivne sposobnosti svog djeteta. Kupnjom knjiga prilagođenih djeci osiguravate kvalitetan razvoj uma svog djeteta. A izlaganjem djeteta različitim temama – životinje, alati, ljudsko tijelo, igre, povijest, matematika – potičete njegovu kreativnost i maštu.

Također, učeći djecu od malih nogu koliko je čitanje važno, pripravljate dobar teren za budućeg školarca. Djeca koja su navikla čitati od malih nogu učenje ne smatraju toliko teškim kao ona koja nisu nikada čitala ili barem listala knjige za djecu.

Za vas smo pripremili popis od 5 dječjih naslova koje možete kupiti u Školskoj Knjizi sasvim različite tematike. I između kojih ćete moći izabrati knjige koje mislite da će se svidjeti vašem djetetu. Naravno, naš je savjet upitati dijete postoji li nešto što ga osobito zanima te knjige birati prema tome. Nije loše niti kupiti više toga – izložite djecu različitim stvarima kako bi ona sama našla put koji će ih najviše zanimati.

 

Knjige za djecu: 5 dječjih naslova

 width=

 

  • Ja! Ja mogu sam!

Pisac: mr. sc. Inga Seme Stojnović

Ova knjiga zapravo je priča u stihovima. Knjiga je pisana na razvojno primjeren način, a u njoj se spominju situacije iz života djeteta oko druge godine života. To je vrijeme kada dijete doživljava velike promjene, počinje se osamostaljivati i koristiti zamjenicu „ja” – počinje biti svjesno sebe samog. U ovom razdoblju dijete razumije pohvale i pokude, razumije sudjelovanje u aktivnostima s vama i počinje formirati mišljenje o svim stvarima koje ugleda. Ova vedra slikovnica razveselit će mališane, ali i roditelje, odgojitelje i sve koji se bave djecom u ranom i predškolskom razdoblju.

 

  • Moja prva kutija za alat

Pisac: Jessie Ford

Moja prva kutija za alat je interaktivna slikovnica (namijenjena djeci u dobi od 3 do 6 godina) koja djecu uči kako se služiti različitim alatima te pritom razvijati motoričke vještine. S pomoću pet alata koji se nalaze u knjizi djeca mogu naučiti zakrenuti vijak, zakucati čavao, zategnuti maticu, izmjeriti i ispiliti dasku te kroz zabavnu igru naučiti brojiti do 5. Ovo je knjiga koja će vaše dijete potaknuti da shvati koliko je ručni rad zabavan i važan. Primjerena je za svu djecu.

 

  • Komplet Učimo…

Pisac: Marie Urbánková, Magda Garguláková

Knjige za djecu koje preporučamo su i ove 3. Radi se o kompletu od tri slikovnice koje će vašem djetetu pokazati da je učenje izuzetno zabavno. Slikovnice su interaktivne pa vjerujemo da mu/joj nikada neće dosaditi.

Komplet sadrži naslove: Učimo boje, Učimo brojeve, Učimo životinje.

Ovaj je komplet idealan za početak učenja o stvarima koje okružuju vaše dijete. Prepoznavanje boja, brojeva i životinja bit će korisno i zabavno te će potaknuti vaše dijete da isto prepoznaje u stvarnom životu.

 

  • Svaka je mrvica važna – 120 priča za djecu

Pisac: Marica Milčec

Knjiga se sastoji od 120 priča koje se mogu čitati zasebno. U svakoj su priči novi junaci, s novim imenima i novim problemima i doživljajima. Najčešće su to problemi s kojima se susreću djeca u svakidašnjem životu i odrastanju. Ali mnogo priča je posvećeno i vremenskim prilikama, izmjeni godišnjih doba, zaštiti prirode, recikliranju, prehrambenom lancu i povezanosti života u svemiru.

 

  • Dokeo – Enciklopedija za nove generacije

Ovu knjigu opisuju kao knjigu koju mogu čitati djeca od 9 godina i odrasli do 99 godina. Radi se pametno napisanoj enciklopediji od 450 stranica uz koju će vaše dijete upoznati svijet na jedan novi i svjež način. Također će i saznati odgovore na pitanja na koja nije ni znalo da ga zanimaju.

POVEZANO: 4 vrste zabave koje najviše pomažu razvoju malog djeteta