Djeca Kutak za tate Mame

Kreativna radionica: Izradite božićne čestitke s djecom

božićne čestitke

Foto: Freepik

Božićne čestitke nisu samo papirnate kartice, to su mali umjetnički radovi koji unose radost i toplinu u blagdansku sezonu. Ovoga vikenda izradite čestitke za bake, djedove, tete i prijatelje pa ih pošaljite na njihove adrese i napravite slatko iznenađenje. Kako? Slijedite jednostavne korake kako biste zajedno s djecom stvorili božićne čestitke koje će razveseliti vaše najbliže.

Potreban materijal
  • Bijeli kartoni za čestitke;
  • Boje, flomasteri ili bojice;
  • Škare;
  • Ljepilo ili ljepila u boji;
  • Dekorativni papiri;
  • Sjajne naljepnice ili bljeskajući prah,
  • Male perlice ili šljokice;
  • Kistovi;
  • Božićni šabloni (po izboru).

Korak 1: Priprema materijala

Prije nego počnete s radom, organizirajte sve materijale na stolu. Ovo će olakšati proces i pomoći djeci da se usredotoče na svoju kreativnost.

Korak 2: Odabir tema i motiva

Razgovarajte s djecom o temama i motivima koje žele na svojim čestitkama. Možete predložiti ideje poput božićnih drvaca, Djeda Božićnjaka, zvijezda ili zimskih motiva.

Korak 3: Bojanje

Na bijelu kartonsku podlogu djeca mogu crtati i bojati svoje božićne motive. Ovo je prilika za slobodno izražavanje njihove kreativnosti. Ako žele, možete koristiti i šablone kako biste im pomogli u oblikovanju motiva.

Korak 4: Dodavanje detalja

Dodajte detalje kako biste čestitkama dali poseban pečat. Djeca mogu koristiti dekorativne papire za izrezivanje božićnih figura ili ljepiti sjajne naljepnice, šljokice i perlice za dodatni blagdanski sjaj.

Korak 5: Unutarnji dizajn

Unutrašnjost čestitke može ostati prazna i spremna za osobnu poruku ili se može dodatno ukrasiti bojama i malim crtežima.

Korak 6: Sušenje

Pričekajte da se čestitke potpuno osuše prije nego ih stavite u omotnice ili ih podijelite s obitelji i prijateljima.

Korak 7: Razmjena radosti

Podijelite radost blagdana tako da čestitke dijelite s najbližima ili ih pošaljete kao posebne poklone. Ove unikatne čestitke će bez sumnje razveseliti svakoga tko ih primi.

Stvaranje božićnih čestitki zajedno s djecom ne samo da je zabavno, već i prilika za dijeljenje ljubavi i stvaranje posebnih trenutaka tijekom blagdanske sezone. Uživajte u zajedničkom stvaranju i stvaranju trajnih uspomena!