Djeca Kutak za tate Mame Savjeti i njega

Ideje za božićne poklone

božićne poklone

Advent je započeo pa tako i naše odbrojavanje dana do Božića. I dok se on polako približava, naša to-do lista sve je duža, a ideja i kreativnosti sve je manje. Želeći izmamiti osmijeh na lice onih koje volimo, uvijek se nekako nađemo na mukama što im pokloniti ovoga Božića. Donosimo listu ideja za božićne poklone kao inspiraciju što sve možete pokloniti ovoga Božića onima koje volite.

Uz blagdan Božića u našim domovima, sada već sigurno se uvukao i običaj darivanja. Darujući, želimo obradovati svoje najmilije, dati im nešto što će ih uveseliti i pokazati im da smo spremni pokloniti im svoje vrijeme, ljubav, podršku, radost i toplinu doma.

Stoga, donosimo nekoliko ideja što možete dati svojim ukućanima, a da pri tome ne trčite bezglavo po trgovačkim centrima, nakuhavate sljedove i sljedove jela i pravite 20-ak vrsta kolača, zaboravljajući da pripremajući savršeni Božić, stavljate u drugi plan one zbog kojih to sve i radite.

Ideje za darove djeci

  1. Igračke

Ako već darujete svoju djecu za Božić, pokušajte pronaći neku korisnu, edukativnu igračku koja će pri tome biti i zabavna. Ovo je dobra prilika da kupite svom djetetu nešto što ste dugo planirali i smatrate da bi trebalo imati. Imajte na umu da to ne mora biti najskuplja igračka na svijetu. Budite praktični i kreativni. Na kraju, vaše će dijete više cijeniti sklad i vrijeme koje provedete zajedno. Igračke, koliko god bile zabavne i predmet njihove žudnje, nešto su što vrlo brzo prerastu i što im brzo dosadi.

 width=
  1. Zajedno kitite bor i ukrasite dom

Šarene kuglice, šljokice, lampice i sve ostale čari raskoši Božića djecu posebno vesele. Dajte svojoj djeci da zajedno s vama okite bor. Upalite božićne pjesme, plešite, pjevajte i uživajte u tom posebnom zajedničkom vremenu. I sjetite se da nije bitno da li je vaš bor savršeno okićen ili se razbila vaša omiljena staklena kuglica, već da je osmjeh vašeg djeteta ono što ćete oboje pamtiti.

  1. Pravite zajedno kolače

Djeca vole biti korisna i biti dio vašeg vremena. Zato ih nemojte isključiti iz pravljenja kolača i dekoracija za blagdanski stol. To je idealno vrijeme da napravite nešto korisno, a ujedno provedete kvalitetno vrijeme s djecom.

 width=

Darovi za muškarce

Muškarci su jednostavna bića i sva histerija kupovine poklona, obilazaka obitelji, zadovoljavanja potreba i očekivanja svih oko sebe je nešto što im sigurno nije prioritet i u čemu uživaju. Darujte im miran i jednostavan Božić. Vaše vrijeme posvećeno samo njima. Pokažite im da su vam bitni i da vam je stalo da su sretni. Ako se međusobno darujete, budite praktični. Darujte im nešto korisno. Vestu, novčanik, omiljeni set njege za muškarce, knjigu koju već dugo želi pročitati i sl.

 width=

Darovi za žene

Kod kupnje poklona za žene ipak je najbitnije dobro poznavati svoju bolju polovicu. Nakit, parfem ili set za njegu koji posebno voli je uvijek dobar izbor. Možete posegnuti i za romantičnijim pristupom. Izradite poklon sami, npr. razvijte neku vašu fotografiju i uokvirite ju, napišite pjesmu ili pismo posvećeno samo njoj. Pokažite joj koliko vam znači i da ste sretni što ju imate. 

Darovi za roditelje

Vaši roditelji najviše će cijeniti vaše vrijeme koje provedite s njima za blagdane. Naravno neko kvalitetno vino za božićni ručak, uokvirene fotografije unuka, kutija kolača, ručno izrađene praline ili čokolade ili zanimljiva knjiga uvijek su dobre ideje.

No, izuzev poklona sjetimo se da je Božić vrijeme kada osjećamo potrebu biti bliže obitelji, težimo većoj povezanosti, pripadnosti, stvaranju trenutaka koji su zapravo jedino vrijedni. Zato nemojte zaboraviti ono najbitnije, što god odlučili darovati, najskuplji darovi ne mogu se kupiti novcem.

POVEZANO: Najslađi pokloni za najmanje: Ideje za darivanje novorođenčadi!