Djeca

Što sve djeca trebaju proživjeti s tatom?

Što sve djeca trebaju proživjeti s tatom? Bebe.hr portal

Ono čega se svi kao djeca sjećamo su izleti s našim roditeljima. Kada bi spakirali sendviče, nešto voća i piće u termosicama i krenuli u avanturu. Bio to posjet Plitvicama ili u šumu izvan grada, nije toliko bitno. Ono što će vaša djeca pamtiti su uspomene na kvalitetno provedeno vrijeme s vama u nekoj novoj avanturi izvan dnevne rutine.

Skakanje po lokvama poslije kiše

Ovo je čista zabava za sve! Istina je da ćete poslije imati mokre čarape, tenisice i blatnjavu odjeću, no to će se sve osušiti i oprati. Zabavni trenuci i osmijeh će ostati s vama puno duže od mokre odjeće.

 width=

Gledajte crtiće i filmove s omiljenim superherojima

Ne postoji dijete koje ne voli barem jednog superheroja. Njihove nadnaravne moći, spašavanje svijeta i borba protiv zlikovaca su naprosto očaravajuće. Djeci su superheroji bitni, a uz to uče ih odgovornosti prema drugima, naročito slabijima od sebe. Igrajte se uloga. Djeca postavši superherojima u igri, dobivaju određenu vrstu kontrole. Takva igra može im pomoći da odglume i samostalno razriješe određene strahove. Također, eksperimentirajući s različitim osobnostima mogu doći do zaključka kakvi ljudi zapravo žele biti.

 width=

Sagradite utvrdu u dnevnoj sobi 

Nabavite kutije, stol, stolice, jastuke, deke… što god vam treba da biste zajedno sagradili najbolju utvrdu na svijetu. Zatim nabavite svjetiljku, grickalice, igračke i uživajte igrajući se u vašoj utvrdi. Pustite mašti na volju i neka zabava započne! POVEZANO: Gubitak samopouzdanja: Kako ga ponovno izgraditi?

Iskustvo podizanja na ramena djeca žele proživjeti s tatom

Ovo je nešto u čemu sva djeca uživaju podjednako kao i očevi. Nove visine, uzbuđenja i smijeh su zagarantirani. Očevi to mogu, oni su djeci poput snažne utvrde na koju se mogu popeti kako bi sa sigurne udaljenosti hrabro i s visine promotrili svijet. I sva djeca ovo iskustvo žele proživjeti s tatom.

Igrajte i gledajte vaš omiljeni sport

Košarka, nogomet, rukomet, tenis – pronađite koji je najdraži sport vašeg djeteta i igrajte ga s njim. Trenirajte, učite pravila, idite na utakmice. To je veza koja će vam ostati za cijeli život. Zajednička aktivnost u kojoj oboje uživate i dijelite interes. POVEZANO: Kako naučiti svoje dijete da igra nogomet?

Druženje rezervirano za tate i njihove princeze

Izvedite svoju mezimicu na sladoled, sok ili u park. Vrijeme koje provedete zajedno pomoći će vam da stvorite dublju povezanost te bolje upoznate jedan drugoga. Nastavite to i kada vaša kći odraste. Cijenit ćete te trenutke u kojima možete otvoreno razgovarati o svemu, čak i onda kada vaša kći poraste iz princeze u odraslu ženu.

 width=

Zabavite se zajedno

Trčite, plešite, skačite, pravite grimase, smijte se jedno drugome i sve ostalo što vam padne na pamet. Ovo nije rezervirano samo za manju djecu. Sva djeca pa čak i tinejdžeri će uživati u ovoj vrsti zabave. Opustite se i zabavite sa svojom djecom.

Odnos s vašom djecom gradit će se s godinama kroz mnoga iskustva koja ćete proći zajedno. Navedeni su samo neki primjeri što možete raditi s njima i kako se dobro zabaviti. Na kraju nije bitno što ćete raditi, već kakva će vam sjećanja ostati i odnos koji ćete kroz njih izgraditi.

POVEZANO: “Digitalni tata” : U svijetu ekrana i pelena