Što sve djeca trebaju proživjeti s tatom?

Svaki otac želi biti najbolji te želi pružiti svojoj djeci trenutke u kojima će zajednički uživati. Donosimo neka od iskustava koja bi svako dijete i otac trebali proći zajedno.
03/12/2020

Ono čega se svi kao djeca sjećamo su izleti s našim roditeljima. Kada bi spakirali sendviče, nešto voća i piće u termosicama i krenuli u avanturu. Bio to posjet Plitvicama ili u šumu izvan grada, nije toliko bitno. Ono što će vaša djeca pamtiti su uspomene na kvalitetno provedeno vrijeme s vama u nekoj novoj avanturi izvan dnevne rutine.

Skakanje po lokvama poslije kiše

Ovo je čista zabava za sve! Istina je da ćete poslije imati mokre čarape, tenisice i blatnjavu odjeću, no to će se sve osušiti i oprati. Zabavni trenuci i osmijeh će ostati s vama puno duže od mokre odjeće.

Gledajte crtiće i filmove s omiljenim superherojima

Ne postoji dijete koje ne voli barem jednog superheroja. Njihove nadnaravne moći, spašavanje svijeta i borba protiv zlikovaca su naprosto očaravajuće. Djeci su superheroji bitni, a uz to uče ih odgovornosti prema drugima, naročito slabijima od sebe. Igrajte se uloga. Djeca postavši superherojima u igri, dobivaju određenu vrstu kontrole. Takva igra može im pomoći da odglume i samostalno razriješe određene strahove. Također, eksperimentirajući s različitim osobnostima mogu doći do zaključka kakvi ljudi zapravo žele biti.

Sagradite utvrdu u dnevnoj sobi

Nabavite kutije, stol, stolice, jastuke, deke… što god vam treba da biste zajedno sagradili najbolju utvrdu na svijetu. Zatim nabavite svjetiljku, grickalice, igračke i uživajte igrajući se u vašoj utvrdi. Pustite mašti na volju i neka zabava započne!

Podignite ih na ramena

Ovo je nešto u čemu sva djeca uživaju podjednako kao i očevi. Nove visine, uzbuđenja i smijeh su zagarantirani. Očevi to mogu, oni su djeci poput snažne utvrde na koju se mogu popeti kako bi sa sigurne udaljenosti hrabro i s visine promotrili svijet.

Igrajte i gledajte vaš omiljeni sport

Košarka, nogomet, rukomet, tenis – pronađite koji je najdraži sport vašeg djeteta i igrajte ga s njim. Trenirajte, učite pravila, idite na utakmice. To je veza koja će vam ostati za cijeli život. Zajednička aktivnost u kojoj oboje uživate i dijelite interes.

Druženje rezervirano za tate i njihove princeze

Izvedite svoju mezimicu na sladoled, sok ili u park. Vrijeme koje provedete zajedno pomoći će vam da stvorite dublju povezanost te bolje upoznate jedan drugoga. Nastavite to i kada vaša kći odraste. Cijenit ćete te trenutke u kojima možete otvoreno razgovarati o svemu, čak i onda kada vaša kći poraste iz princeze u odraslu ženu.

Zabavite se zajedno

Trčite, plešite, skačite, pravite grimase, smijte se jedno drugome i sve ostalo što vam padne na pamet. Ovo nije rezervirano samo za manju djecu. Sva djeca pa čak i tinejdžeri će uživati u ovoj vrsti zabave. Opustite se i zabavite sa svojom djecom.

Odnos s vašom djecom gradit će se s godinama kroz mnoga iskustva koja ćete proći zajedno. Navedeni su samo neki primjeri što možete raditi s njima i kako se dobro zabaviti. Na kraju nije bitno što ćete raditi, već kakva će vam sjećanja ostati i odnos koji ćete kroz njih izgraditi.

 

Mateja

bebe_logo-white

Dobro došli na portal posvećen svim budućim i sadašnjim majkama, ponosnim očevima i svima onima koji su uključeni u odgoj djece i beba. Ovdje ćete pronaći odgovore na sva pitanja o trudnoći, majčinstvu i odrastanju, najnovije stručne savjete i korisne informacije. Cilj nam je pružiti podršku, pomoć i olakšati posao koji nikada ne prestaje – roditeljstvo.

Instagram

Marketing

Bebe.hr marketing

Copyright © 2022 BEBE.hr