1. godina 2. godina 3. godina Djeca

S malim djetetom u restoranu i kako mu pomoći u prilagodbi

S malim djetetom u restoranu i kako mu pomoći u prilagodbi Bebe.hr portal

S malim djetetom u restoranu može uistinu biti najgora noćna mora pa je sasvim jasno da roditelji to nerado čine. Djeca ponekada cvile i tuku se za stolom, ne žele mirno sjediti, jedva dotaknu hranu kad konačno stigne i neprestano mole za vaš telefon.

Ipak, postoje načini na koje i ovo iskustvo možete učiniti ugodnim za sebe, svoje dijete i sve ostale goste restorana.

 

S malim djetetom u restoranu ne mora biti „bauk“

Najprije trebate spustiti ljestvicu očekivanja. Možda želimo da nas djeca ne sramote u restoranima, ali neće prestati biti djeca samo zato što smo ih izveli na ručak u javnosti. Važno je razlikovati ponašanje koje je unutar kontrole vašeg djeteta od ponašanja koje nije.

Zapravo, vjerojatno je to poanta – svaki put kad odvedete svoju djecu u restoran, možete na to gledati kao na iskustvo podučavanja. Ne vodite ih svaki put sa sobom u restoran, ali onda kada to činite potrudite se ući u njega s pozitivnim stavom. Što više posjećujete ovakva mjesta, to će se više malo dijete naviknuti na ponašanje koje je primjereno.

 width=

Podstilovi roditeljstva koje prakticirate a možda niste ni svjesni

Razgovor s djetetom dok ste u restoranu iznimno je važan. Ono što je ključno je učiniti razgovor zanimljivim i primjerenim njihovoj razini. Umjesto da se od njih očekuje da budu uključeni u dosadne razgovore odraslih.

Prije odlaska u restoran s malim djetetom, informirajte se oko toga koji su restorani primjereni za djecu. Ne prihvaćaju svi restorani rado djecu. Igrajte na sigurno i provjerite unaprijed. Ovo je dobra prilika da provjerite postoji li dječji jelovnik ili nešto na redovnom jelovniku što će vaše dijete htjeti jesti. Neka mjesta će prilagoditi jela ako nemaju dječji jelovnik, drugi daju sve od sebe kako bi udovoljili malim kupcima, s postavljanjem za kolica i bojica kako bi ih zabavili.

Pripremite se za brz izlazak. Znajući da postoji velika vjerojatnost da bi se sve moglo brzo raspasti, budite spremni izletjeti iz restorana ako bude potrebno. Pokušajte prvo staviti dječju hranu na stol, a čim završe s jelom, zatražite račun. Čak i prije nego što odrasli dobiju hranu.

POVEZANO: 6 savjeta kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete